DIY Fredag: Blondelysestage

I sidste uge nævnte jeg, hvordan man kan pynte bunden af sine champagneglas med mellemlægsservietter i papir. Denne DIY Fredag er en videreudvikling af den ide med en guide til, hvordan du kan dekorerer lysestager med blonder.

Det ser virkelig smukt ud, når lyset skinner ud gennem hullerne i stoffet, og det er jo stadig mørkt om aftenen, så de fine lysestager vil give lidt hygge til de dystre vinteraftener.

Du kan både bruge mellemlægservietter i stof eller bare et stykke blonde. Jeg har fundet ud af, at det faktisk er ret nemt at finde kniplede eller hæklede mellemlægsservietter i genbrugsbutikker. Det er jo ikke så tit, man bruger mellemlægsservietter længere, så de er tit ret billige. Ved at bruge sådan en istedet for en blonde-metervare, får du en mere unik lysestage, da blonderne på mellemlægsservietterne ofte er mere specielle.

I Ikea kan man få små lysestager i klart glas til fyrfadslys meget billigt, som vil være perfekte til at pynte med blonder. Men hvis du alligevel er i genbrugsbutikker for at finde mellemlægsservietter, kan du jo også se, om du kan finde lysestager eller små glas, du kan bruge. En anden mulighed er at bruge et gammelt syltetøjsglas.

Materialer
Mellemlægsserviet i stof, eller et stykke blonde
Små fyrfadslysestager i glas
En saks
Limpistol
(evt. stryge stivelses spray)

Lysestage Materialer

DIY Blondelysestager
1:
Først skal stoffet klippes til, så det passer rundt om lysestagen.
Husk altid at klippe efter mønsteret på stoffet, så du undgår at stoffet løber for meget. Er der ikke nogen "baner" i blonden at klippe efter, vil det være en god ide at give stoffet en omgang med stivelses-sprayen, da det så ikke så let vil begynde at løbe og trevle når man klipper i den. Eller du kan hæfte ender med en lille dråbe fra limpistolen.
Stoffet skal klippes et par cm bredere end lysestagen, så den kan blive hæftet fast under bunden.

Lysestager Klip Blonde

2:
Når du har klippet din blonde til, så den passer i længden rundt om lysestagen, skal den sættes fast med limpistolen.
Det er godt både at komme lim på stof og lysestage, og presse det sammen, så man er sikker på blonden bliver siddende.
Der behøver ikke være lim over det hele, men sørg for at der er nok i toppen af blonden, så den ikke kommer til at hænge.

Lysestage Lim Blonde Fast

3:
Lim stoffet fast under bunden af lysestagen. Sørg så godt som muligt for at overfladen er nogenlunde jævn, så lysestagen ikke kommer til at stå og vippe.

Ideen til de fine, gør-det-selv blondelysestager kommer fra bloggen Julie Ann Art, og du kan finde den originale vejledning på engelsk her.