Dixon har form

Messing hitter og blander sig med det andet gyldent metal vi har set en del til det seneste års tid; kobber. Jeg synes det er spændende at se metallerne blive pudset op og gøre sig lækre op mod de rå fåreskind og træ der har præget indretningen i de seneste år.

Jeg er især begejstret for Tom Dixons Form der er en serie bestående af fad, kander og skåle - et meget ekstravagant tesæt (ikke stel som i kopper med tallerken).

Stilen er meget enkel, hvilket gør at metallet er pynten sammen med den lige overflade. Jeg får lyst til at røre ved kanderne og er samtidigt bange for hvor mange fedtede fingeraftryk jeg får sat. Men hvor vil jeg elske at skænke af kanden, a drop of milk og så en skudefuld sukker. Ja, ikke at jeg bruger sukker, men det bliver jeg jo nødt til nu for at den smukke skål ikke skal gå til spilde.

På den ene side pompøst og næsten lidt for meget og på den anden side så enkelt og rent i udtrykket at det kan gøre sig i alle hjem.

Prisen pr. del er fra sv.kr. 756,- hos svenske Gulled.

Tom Dixon slog for alvor igennem i 2002 og har været med til at bane vejen for kobbertrenden med de flotte kuglelamper i netop kobber. Man ser jævntligt hans flotte geometriske fyrfadsstager Etch, der også er i metal med et hulmønster der giver et flot spil af lyets flamme.

Udover boligtilbehør har Tom Dixon lavet en del spektakulære indretninger af alt fra restauranter, butikker og parker.