Designprodukter med mad-motiver - Liseborg.dk

Mad er ikke kun noget man spiser, det er blevet noget man viser frem. Kig bare på Instagram og se hvor mange billeder der er af folks aftensmad, kaffe, snacks og lignende. Det er ikke småting!
Derfor er der også rigtigt meget design til hjemmet som har mad som motiv.
Det er ikke første gang vi kommer ind på denne type produkter. Vi har før skrevet om puder formet som sushi, skåle støbt om frugt og grønt og gulvpuder som pandekager.

Areaware har lavet nogle fine skåle som ligner de er lavet af forskellige madvarer. De har skåle lavet af jordnødder med skal. Det er ikke rigtige jordnødder der er brugt, men en afstøbning lavet af plast. Der er både en udgave i hvid til 299kr og en i sølv til 399kr. Begge skåle er 7,5cm høje og 13cm i diameter. De har også lavet en skål afstøbet efter en klase bananer, som fås i farverne guld til 2400kr, gul til 1299kr og hvid til 1299kr.

Lidt mere diskrete er disse små kopper, hvor hanken er en småkage/kiks. Både kopper og hank/småkage er lavet af keramik. Nogle har fået taget en bid, mens andre har fået lov at forblive hele. Kopperne er fra JP Ceramics som kommer fra England. Englænderne er jo kendte for deres tea and biscuits så de må jo vide hvordan sådan nogen skal se ud! Der er forskellige småkager/kiks at vælge mellem, og kopperne de hænger på er heller ikke ens. Kikse-kopperne koster £15 stykket og kan bestilles her.

I samme stil er de søde krukker fra WAUW design. Det er keramikkrukker med låg, og på låget ligger et lille stykke konfekt. Det er dog ikke rigtig konfekt, det er nemlig også lavet af keramik, men hold op hvor det ligner! Den lille chokolade-trøffel fungerer som hank, og det er den man holder i når man løfter låget af krukken. Det vil jo være meget oplagt at komme rigtig konfekt ned i dåsen.
Hvis man vil have fingre i en af WAUA designs søde Chokoboxe, skal man forbi deres butik på Læderstræde 14 i København, hvor de sælger alle deres smukke og sjove produkter, og designs fra andre keramikere og glaskunstnere. Konfekt-krukkerne koster 500kr og der er flere forskellige udgaver, om man er til pistacekrymmel, nøddedrys eller måske har man mere lyst til nugatcreme.

På væggen kan man hænge en fin illustration af en is. Froh und Frau har lavet forskellige plakater med ispinde. Der er Kung Fu, Københavnerstang, Mælkedrenge og andre is-klassikere. Hver plakat måler 50 x 70 cm og koster 350kr.

Det er også muligt at få mad i sofaen uden at det kommer til at være et værre svineri. Man kan få rigtigt mange forskellige puder formet som madvarer eller med madmotiver. Jeg kan ret godt lide denne pude med macarons. På pudebetrækket er der printet tre macarons som er stablet oven på hinanden. Der er en beige, en brun og en mintgrøn macaron, som alle ser ud til at være lige til at spise.
Pudebetrækket er lavet af CarolineMint, som selv har taget billedet som er brugt på puden. Betrækket er lavet af 35% bomuld og 65% polyester og kan vaskes i hånden eller på skåneprogram i maskine.
Et pudebetræk med tre macarons koster 181kr. CarolineMint har også andre fine puder både med andet mad og andre mindre spiselige motiver. De kan findes i hendes Etsy butik.