10¹² TERRA

10¹² TERRA er et japansk brand, som laver enkle men meget smukke vaser. Navnet på brandet stammer fra antallet af celler, kroppen producerer hver eneste dag (10¹²), sammen med at deres produkter er glasterrarier til at samle og fremvise planter i. De vil gerne vise foranderligheden i verden.

Jeg synes, deres rhompeformede vase til at hænge på væggen, Hangning Argyle, er enormt smuk og ligner ikke noget, jeg før har set. Det bliver næsten en lille udstilling af blomsterne, når de kommes i vasen, og da den er i glas, kan man også se stænglen på blomsten, så det er det hele af blomsten, man får med. Fordi den forreste firkant er en smule forskud iforhold til firkanten ind mod væggen, får vasen ekstra dynamik.

De har også lavet vaser til at stå på bordet, i samme skæve rhompeform, med sider og bund af glas og tynde, sorte stålsamlinger.
I serien er der også kasser til at hænge på væggen, som er helt perfekte til udstilling og fremvisning af smukke blomster. Selve kassen er et lille kunstværk i sig selv, da det ligner, at den er ved at falde ned, grundet sig skæve form.
Der er ligeledes lukkede vaser beregnet til vandplanter, og små kvadratiske kasser til at stå, som udstillingsmontrer, samt mere klassiske vaser i facetform dannet af en masse glas-trekanter sat skævt sammen. Disse vaser har kobber samlinger og ikke stål, som de andre vaser fra 10¹² TERRA har.

10¹² TERRA produkterne er ret dyre, og priserne begynde ved $105 op til $280. Jeg har ikke fundet en dansk forhandler af det japanske brand, men de kan købes i denne amerikanske webshop.