Vaser med hullet låg

Jeg er blevet spurgt, om jeg ikke kunne finde nogle vaser, som minder om Kassandra og Kathinka vaserne fra A Simple Mess.

A Simple Mess Kathinka

 

Det er vaser, som har et låg med huller, man kan stikke blomsterne ned igennem, så man kan nøjes med et par enkelte blomster istedet for en hel buket.

Det var ikke en nem opgave, jeg blev stillet der. Det er åbenbart ikke så populært med hullet låg på vaser.
Der var stort set ingen danske webshops, som sælger lignende vaser end dem fra A Simple Mess.
Meget af det, jeg kunne finde, var antik/vintage; kun meget få nye produkter har den smarte funktion med låg med huller.
Størstedelen af de produkter jeg fandt, var faktisk bare låg til vaser. De kan altså bruges på forskellige vaser, så man har lidt mere frihed til at finde det udtryk man ønsker i kombinationen af vase og låg.
Mange af dem er lavet til syltetøjsglas/Mason Jars, som jo har været meget populært de sidste sæsoner til alt fra drikkeglas til dekoration. Er man ikke til syltetøjsglas som vaser, kan lågene også sagtens bruges på andre vaser, der har nogenlunde samme diameter på åbningen. Sæt evt. låget fast på halsen af vasen med lidt elefantsnot. 

Jeg har under min søgning lært, at på engelsk hedder sådan et låg/holder en flower eller floral frog. Hvor navnet kommer fra ved jeg ikke, for jeg synes da ikke, det har noget med en frø at gøre.

Jeg kan ret godt lide ideen om kun at skulle bruge et par blomster, græsser, blade eller lign. i vasen, til at få en god effekt. Og nogle få blomster vil ikke tippe over til den ene side som de gør i en vase med stort hul i toppen.
De er også meget smukke at have stående uden blomster i.
Så jeg håber, det er noget, som der kommer mere af de næste sæsoner.

 

Her er nogle af de muligheder jeg har fundet, med samme funktion som de to vaser fra A Simple Mess.

De vaser, jeg har fundet, som minder mest om dem fra A Simple Mess, er fra svenske Klong.
Deres Äng vaser er i klart glas med et net system nede i, som findes i flere farver og i mange forskellige former vaser.
Klong vaserne er dog ikke en helt billig løsning. De koster fra dkk 610,- op til 3200,- hos bl.a. Royal Design.

Klong Ang Vaser

 

På Amazon har jeg fundet et smart net, man kan komme over sin vase.
Det er bare lavet af ståltråd, så i sig selv er det ikke noget specielt eller vildt smukt at have stående. Men det er en nem og billig løsning.
Net-låget til vaser findes i flere størrelser.
Et med diameter på ca. 13 cm koster $6 på Amazon.

Net Til Vaser

 

Et andet låg med huller, jeg har fundet, er i keramik fra KinnakeetClay fra North Carolina.
Lågene bliver håndlavet, så der er ikke to som er helt ens. De har et fint blondemønster og 10 huller til blomster.
På undersiden er der en ring, som passer ned i et syltetøjsglas (der står ingen præcise mål), så låget vil sidde fast og ikke glide rundt på kanten.
Dette låg koster $18 og kan bestilles i KinnakeetClay's Etsy butik.

Vaselaag Keramik

 

På den amerikanske webshop Elizabeth's Embellishments har de er ret bredt udvalg af vaser med hullet låg. De fleste er fra mærket Creative Co-op og er i klart glas med metallåg.
Jeg kan ret godt lide den, som er ca. 25cm høj og har kanneleringer på langs. Den koster $20.95 og kan findes hos Elizabeth's Embellishments.
Om de sender udenfor USA, har jeg ikke helt kunne finde ud af, da der på hjemmesiden under International Shipping bare står "This needs to be completed".

Glasvase Med Hullet Laag

 

Endnu en låg-løsning, som er beregnet til syltetøjsglas, er fra Laffinggull fra Texas.
Det er et sæt med tre forskellige låg, så der er flere muligheder at sætte sine blomster på.
De passer til et syletøjsglas med åbning på 8,5 cm. De findes også med 6,35 cm diameter. Lågene bliver lavet af miljø-venligt PLA plast.
Sættet med tre låg koster $7.99 i Laffinggull's Etsy butik.

Laag Med Huller Til Syltetoejsglas

 

Mant i København har tidligere på året lagt et billede af to vaser i keramik (tror jeg) med låg med huller på deres Facebook side. De skriver ikke hvilket brand vaserne er fra, så jeg går ud fra, det er eget design. Prisen er 79,- for den lille og 139,- for den store.

Mant har ingen webshop, så man må nok forbi deres butik i Læderstræde for at få fingre i de fine vaser.

Keramik Vase Hullet Laag Mant

 

Der er selvfølgelig også en DIY version, som opdeler toppen af en vaser i mindre rum, som man kan sætte blomster i.
Du skal bare bruge noget maskingtape, evt. i gyldne farve som sættet fra House Doctor, som sættes hen over vasens åbning. Det kan både gøres meget stringent med lige store, firkantede huller, eller tapen kan sættes på kryds og tværs for et mere tilfældigt udtryk.
Til sidst sættes der tape hele vejen rundt om toppen af vasens hals, for at hæfte enderne på tapen og lave en fin afslutning.
Om du bruger en almindelig høj, smal vase eller et lavt fad med høje sider er lige meget, begge kan bruges.
Se mere om hvordan du gør på den svenske blog Underbare Saker.

Diy Vase Med Hullet Laag