Tom Dixon Etch pendel - nu i sort

De elegante små Etch lysestager fra Tom Dixon, har sådan et smukt lys gennem de laserskårede sider med små huller i forskellige størrelser. Også selve fyrfadsstagens form, med de mange lidt forskudte sider, er helt unik.
Hvis man ikke synes man kan få nok af Tom Dixon's smukke design, kan man også få Etch som en pendel lampe. Den har længe været at se i TV2's Go'aften Danmark studie. Den smukke pendel fås i de tre traditionelle materialer, som fyrfadsstagen også fås i nemlig - kobber, messing og stål, men nu er pendlen også kommet i en sort udgave, til de som stadig gerne vil have den smukke lampe, men i en lidt mere neddæmpet udgave.

Formen på Etch pendlen er en kantet kugle, som nærmest er drejet og skæv, hvilket skyldes at siderne er rompe-formede og ikke på nogen måde reglmæssige. Siderne er kun 0,4mm tykke, så lampen er helt tynd og sart.
De mange huller i siderne som lyset kommer ud gennem er af variende størrelse, og det er med til at forstærke de skæve form og det srte udtryk. Disse huller er skabt af en kemisk ætsning (deraf lampens navn), som normalt bruges til fremstilling af printplader.
Fordi lampen er sat sammen af en masse forskudte, ureglmæssige sider sammen med hullerne i forskellige størrelser, giver Tom Dixon's Etch pendel et helt unikt lys med masser af spil og liv.
Målene på pendlen er 30 cm i bredden og 27,5 cm i højden. Der medfølger både 2,5 m ledning og fatning til lampen, som kan tage en pære på max 60 W.

Prisen for en Etch pendel fra Tom Dixon ligger på 3950kr og alle fire udgaver kan bestilles her.