Ting til vasketøjet

Netop hjemvendt fra det store udland med kufferterne fulde af masser af ny-anskaffelser, betyder det at der er rigtig meget tøj som skal vaskes. Det har givet ideen til dette blogindlæg, hvor jeg har kigget på lidt forskellige ting som kan gøre tøjvasken lidt mere spændende.

Først og fremmest skal man have en god vasketøjskurv. Jeg har nogle af de store tønder fra Dacarr lavet af gamle dæk. Dem er jeg fint tilfredse med, da de både er rummelige og pæne at have stående. De kan købes her til priser fra 489kr stykket.
Der er dog en ulempe ved mine vasketøjskurve - de er enormt tunge. De er super stabile men de er ikke til at slæbe frem og tilbage mellem soveværelset, badeværelset og baggården. Indtil videre har jeg brugt de blå poser fra Ikea, men nu skal det være slut. Har idag investeret i en af de fine papirsposer fra House Doctor, som nu skal være min nye vasketøjssorteringskurv. Den er købt i LivingSweetLivings egen webshop for 80kr. Den fås både i hvid og i brun; jeg har valgt den brune.

Jeg bruger for det meste flydende vaskemiddel, men jeg har da også nogle forskellige vaskemidler i pulverform. De har det desværre med at drysse helt vildt ud over hele skabet/gulvet når først man har åbnet papæsken det kommer i. Der findes heldigvis en dekorativ og praktisk løsning på det problem; nemlig en metalæske med låg. Den søde æske er firkantet og har dekoration som får den til at ligne en lille vaskemaskine. Der er så mange gode ting ved denne æske: den har hank så den er nem at flytte rundt på, den har et låg så alt vaskepulveret ikke falder ud hvis æsken skulle vælte, hullet i toppen er stort nok til at man uden problemer kan få en måleske ned i æsken, og endnu et plus er at den i metal, så den ikke bliver blød og går i stykker hvis den bliver våd. Den fine vaskepulveræske er fra tyske Zeller.

Når vasketøjet skal hænges op, må det gerne være på en fin vasketøjssnor. Der findes mange praktiske stativer, men de er sjældent ret kønne. Så hvis der er plads er det langt at foretrække at hænge en smuk plastik snor op, som man kan hænge tøjet til tørre på. Notre Dame har lavet nogle fine tørresnorre i plast i forskellige farvekombinationer. De kan bl.a. købes her til 20kr for en snor på 20 meter.

Klemmerne må også gerne være fine, og sørme om Notre Dame ikke også har lavet nogen som passer til tørresnoren. De koster kun 3kr stykket og så kan man vælge mellem en hel masse forskellige farver, så der kommer lidt spræl på tøjvasken, og da de er flade i "næbbet" laver de ikke så nemt mærker i tøjet. De farverige klemmer kan købes her
Klemmerne kan man så opbevare i en sød lille klemmekurv fra Derriere la Porte. Den er lavet i metal og har en plasthank med en krog, så den er nem at hænge på og flytte rundt med på tørresnoren. Der er låg på, så man kan sagtens have den hængende ude hele tiden uden at klemmerne bliver våde.
Uden på æsken er der motiv af en tørresnor med vasketøj og to små gule fugle. Den koster 189kr her.

Nu håber jeg bare vi får et par dage med solskin så jeg kan få tørret tøjet uden brug af tørretumbleren.