Tid til Formland

Så er Formland messen startet. Nu kom jeg ikke forbi Northmodern messen i Bella centeret for et par uger siden, så jeg tager to dage på Formland denne gang. Det bliver lørdag og søndag, hvor jeg søndag også tager et smut forbi Ikast og ser showrooms hos House Doctor og Bloomingville.

Bloomingville Ss15

Jeg er meget spændt på, hvad messen har at byde på i år. Jeg synes, kvaliteten har været meget svingende over de sidste år, hvor der jo er begyndt at komme konkurrence fra interiørmesser i København, og fra de store messer i bl.a. Paris, Stockholm og Frankfurt.
Jeg var ikke videre imponeret over Hay hallen med upcomming designere, på sidste messe. Jeg manglede information om de forskellige udstillere. Og jeg fandt aldrig ud af hvem (og hvilket produkt), der vandt designkonkurrencen, det var bare ikke tydeligt nok!
Det bliver ikke et problem denne gang, da Hay Designaward ikke er et initiativ, der bliver gentaget på denne messe.

Jeg tænker med glæde tilbage på Formland i 00'erne inden finanskrisen. Dengang var én dag slet ikke nok til at se hele messen, og der var liv og energi i mange flere haller end de fem, som messen består af denne gang. Der var kæmpe-store trendområder, og jeg husker, et var år Master Fatman dj på en af dem. Det kan godt være, at jeg husker helt forkert fra tiden som studerende, der besøgte Formland for første gang, men jeg er altså ret sikker på, det ikke er helt så storslået længere. Men tiden er jo også en anden.

Men det betyder ikke, at Formland ikke er noget værd længere! Jeg synes stadig, det er fantastisk at komme på messen og se alle de nye trends og få en snak med udstillerne.
Det er også noget andet at komme på messen som indkøber (det er jo mig der køber ind til webshoppen) end som merchandiser studerende. Man ser messen med helt andre øjne, og det er meget rart at have min viden fra studietiden med i bagagen, når jeg går rundt på de forskellige stande.

Der er altid stande, man glæder sig til at se. Det kan både være fordi, der er stor variation i deres sortiment, og de altid har spændende nyheder med, men merchandiseren i mig glæder sig også altid til at se, om der nu er nogen stande, hvor de virkelig har gjort noget ud af opstillingerne.

En af standende fra begge kategorier er H. Skjalm P. som altid laver nogle smukke messestande med deres fine produkter. Og så har de altid nogle lækre nyheder, som jeg får lyst til at købe hjem til shoppen med det samme. Jeg er ret sikker på, de ikke vil skuffe i år, når man ser på billederne i deres S/S15 katalog.

Skjalm P Ss15

Det bliver også en spændende tur gennem Hal D, hvor mange af de nye designere er placeret. Det er sjældent her, man finder de mest inspirerende opstillinger af varerne, men produkterne er altid nye og spændende. Mange af udstillerne i denne hal er så nye, at de ikke engang har en hjemmeside, hvor man kan tjekke ud, hvad de laver, inden man besøger messen. Mange af dem er illustratorer og grafikere, så her er der rigtig mange plakater, hvilket jo er meget oppe i tiden. Det er også noget, jeg har meget af på shoppen, så det er altid godt at se, hvad der rører sig på den front.
Jeg skal selvfølgelig forbi Froh und Frau, som allerede er at finde på shoppen - det kan jo være, jeg falder for noget nyt. Et andet spændende brand er Buus Works, der laver smukke plakater med håndlavede detaljer. Jeg skal også kigge lidt nærmere på Gefiltefish, som laver plakater med specielle, lidt creepy, tegninger.

Pluto Plakat Froh Und Frau   Hipsterdance Gefiltefish

Af designere i Hal D, som ikke laver plakater, men som jeg også skal besøge, er der Dims, som jeg tidligere har skrevet om på bloggen. De har en stylingkonkurrence igang på standen, hvor man kan få lov at style deres fine myshelf amagerhylde. Jeg skal også kigge nærmere på Umlaute, som laver de fineste skærebrætter, dækkeservietter og foldede skåle.

Skaerebraet Umlaute

Hal J skal også udforskes. Her har flere af de store brands stande, og det er altid spændende at se, om de har noget nyt at byde på. Her er standende ofte både fyldt med lækre ting, og så er de forskellige virksomheder også rigtig gode til at lave flotte og inspirerende opstilling.

Nogle af de brands, jeg skal forbi, er bl.a. Hübch, som jeg tidligere har haft til salg i shoppen. De har altid en masse virkelig fine ting, så der skal jeg helt klart kigge. Muubs er også et brand, der altid kommer med nogle produkter, jeg har lyst til at købe på stedet. Ofte er det bare kæmpestore glasvaser eller træskamler, som jeg ikke helt kan sende ud med posten fra min lille webshop. Også Cozy Living, som jeg ofte har nævnt på bloggen, har stand i Hal J. Det samme gælder for Speedtsberg, som er et af de brands, jeg sælger i shoppen, så der skal jeg da lige forbi og sige hej og se, om der er nogle nyheder, der kan friste.

Speedtsberg Ss15

Hel E er i år Bloom, så det er her, man kan finde lanterner, krukker, potter og haveredskaber. Jeg bliver altid en lille smule skræmt over de mange springvand, lysende plastic figurer og farverige keramik, men hvis man kigger efter, kan man godt finde ting, der kunne passe til LivingSweetLivings stil. Det kan jo også være, jeg har fået et nyt syn på hallen med have-udstyr, nu jeg selv er blevet kolonihave-ejer.

Jeg skal nok i næste uge fortælle om, hvad jeg så fandt på messen. Og under mit besøg på Formland, vil jeg lægge billeder på min side på Facebook, så hvis du ikke allerede følger LivingSweetLiving der, er det et godt tidspunkt at starte.