The Windy City - Liseborg.dk

I foråret var jeg så heldig at besøge en af de, efter min mening, smukkeste storbyer i USA, nemlig Chicago. Der er alt hvad man kan ønsker sig indenfor kunst, arkitektur og design.

Det kan varmt anbefales at tage på en arkitektur-tur rundt på floderne i byen, så man får set de smukke skyskrabere fra en anden vinkel og samtidig bliver klogere på byen. Man får set bygninger af klassiske arkitekter som Mies van der Rohe og Bertrand Goldberg, men også helt nye bygninger som Trump Tower og Willis Tower (tidligere Sears Tower).

Er man til mere arkitektur er Chicago byen for Prairie Style arkitekturen, med mange af Frank Lloyd Wright's bygninger. Bl.a. hans eget hjem og studio. De fleste bygninger ligger samlet lidt syd for byen, så man kan bruge en eftermiddag på at gå fra bygning til bygning. Der findes også guidede ture rundt til alle husene.

Som europæer føler jeg mig meget privilligeret over at have nogle af verdens største kunstværker nogenlunde tæt på, men Chicago har også nogle mesterværker der er værd at rejse langt for at se.
Art Institute of Chicago kan man opleve Nighthawks af Edward Hopper. American Gothic af Grant Wood og En søndag eftermiddag på La Grande Jatte af Seurat.
Desuden har museet verdens største samling af brevvægte, hvis man er interesseret i sådan nogen.
Der er også en designafdeling af museet hvor man kan se helt nye ting, som stadig er på udviklingsstadiet. Men det var interessant at opleve produkter som vi måske ser i butikkerne om nogle år.
Jeg var meget begejstret for vinduesafskærmning som ændrede sig alt efter hvordan vinden blæser. Man måtte desværre ikke tage billeder i denne del af museet.

Hvis man vil købe møbler og interiør kan det være en fordel at besøge Merchandise Mart, som er verdens største kommercielle bygning. Den strækker sig over to gader, er 25 etager højt og har endda sit eget postnummer, så stor er den. Så her vil det ikke være noget problem at finde noget for enhver smag og stil.

Det er også værd at tage en tur igennem Millenium og Grant Park og se nogle af de fantastisk skulpture. Det er her man finder Anish Kapoor's Cloud Gate, også kendt som Den Store Bønne og Frank Gehry's Jay Pritzker Pavillion, hvor man om sommeren kan komme til Grant Park Music Festival og andre gratis koncerter.

Jeg glæder mig til næste gang jeg skal besøge byen!