Et syet testel - Liseborg.dk

Den israelske designer Rachel Boxnboim har fundet på en måde hvor hun kan støbe testel i stof, så det faktisk ligner at kopper og kander er syede. Hun kalder serien Alice, efter Alice i Eventyrland som jeg går til teselskab hos den gale hattemager, hvor dette testel efter min mening ville passer perfekt ind.
Boxnboim hælder flydende ler ind i forme hun har syet og sprøjter det gradvist ud igen, men efterlader et tykt lag ler på indersiden af stoffet. Når hun brænder leret vil stoffet brænde væk og efterlade de fine keramik kopper og kander tilbage.
Designeren fik en ide om at hun ville sy en tekande og tog så mål fra sin mors gamle tekande og havde så sin første form. Hun arbejder med det sammenhængen mellem det bløde stof og det hårde materiale og skaber således en overraskende effekt. Hun har leget med mange forskellige forme og typer stof for at få forskellige mønstre som skifter fra produkt til produkt.
Jeg har desværre ikke kunnet finde en forhandler, men hvis man sender en mail til designeren kan hun sikkert hjælpe. For jeg vil godt nok gerne have sådan et testel!