Skind fra The Organic Sheep

I går brugte jeg det meste af dagen udenfor i kolonihaven og var derfor gennemkold, da jeg kom hjem.
Så var det dejligt at have et lammeskind at ligge på til at give lidt ekstra varme.

Dyreskind er meget populære dette efterår/vinter.
På Formland var jeg bl.a. omkring det danske firma The Organic Sheep, som har et meget bredt udvalg af produkter i pels og skind.

Organic Sheep Katalog1

Noget af det, jeg rigtig godt kan lide ved The Organic Sheeps produkter, er, at skindene kommer fra dyr, som har levet frit, enten i opdræt eller i den frie natur.
De har altså ikke haft en sørgelig tilværelse i et trangt bur eller stald.
Endnu bedre er, at dyrenes egentlige formål har været at blive brugt som kød, og skindene er et restprodukt fra denne produktion. Dyrene er ikke blevet slået ihjel for, at nogen kunne bruge deres pels - det hele er blevet brugt.
Det gælder for alle deres skind, om det er får, ged, ko, rensdyr, sæl eller kanin.

Man skal altså ikke have mere dårlig samvittighed over at have produkter fra The Organic Sheep, end man skal have af at spise en bøf, frikadeller eller kylling.
Faktisk har de dyr, som skindene kommer fra, sikkert haft et bedre liv, end de fleste dyr vores madvarer kommer fra.

The Organic Sheeps arbejder ud fra mottoet “In harmony with nature". Det gælder ikke kun, at dyrene har haft et godt liv, og kødet bliver brugt til mad. Det er også under garvningen, hvor der tages højde for, at spildevandet ikke bliver ledt ud i naturen eller andet, som kan give forurening.

Deres motto kommer også tydeligt til udtryk i deres smukke katalogbilleder, som er taget ude i den vilde islandske natur.

Organic Sheep Katalog2


Skindene bliver også behandlet, så de ser så naturlige ud som muligt.
Farverne er neutrale, og ofte bliver skindene slet ikke farvet, men ser ud, som de gjorde på dyret.
Derfor er de fleste The Organic Sheep produkter unikke. Så falder du for et bestemt skind, er det med at slå til, for der komme aldrig et, som er helt mangen til, igen.

 

På Formland forelskede jeg mig i de smukke kaninskindspuder fra The Organic Sheep.
Selvom skindende kommer fra store Rex kaniner, er de ikke helt store nok til at dække en hel pude, derfor er de syet af stykker af kaninskind med pels.
Den bløde kaninpels er kun på forsiden af puden, bagsiden er af blødt ruskind.
Kaninpuderne findes i fire farver Ash, Charcoal, Nude og Pearl, og i tre størrelser 45x45, 30x50 og 40x60 cm.
Desværre har jeg ikke umiddelbart fundet en dansk webshop, som sælger de lækre puder. Udsalgspriserne på kaninskindspuderne vil ligge fra 575,- op til 925,-

Kaninskindspuder Organic Sheep

 

Jeg er sikker på, jeg nok skulle kunne få varmen under et af The Organic Sheeps bløde fåreskindsplaider.
De bliver lavet af stykker af skind fra islandske får, som er blevet farvet. Især farven silver er jeg ret vild med, ellers fås skindplaiden i sort, brun og hvid.
Der er ikke syet bagside på plaiden, så det er den bløde ruskind på bagsiden af pels-stykkerne, som er bagsiden.
Lammeskindsplaiderne måler 120 x 180 cm og kan bl.a. købes hos Casanova Furniture til 3995,- stykket

Silver Skindplaid Organic Sheep

 

Når vores kolonihavehus er blevet bygget færdigt, tror jeg, vi skal have nogle af de lækre stole-hynder i langhåret, islandsk fåreskind. De kan nemlig bruges både indendørs på spisestuestole og udenfor på havestole.
Puderne er flade og måler 40x40 cm, med pels som er omkring 15cm lang.
Lammeskindshynderne fås i fire farver hvid, sort, grå og brun. De kan bl.a. købes hos Kalejdoskop hvor hvid og sort koster 350,- stykket, og grå og brun koster 400,- stykket.

Brun Lammeskindshynde Organic Sheep

 

Kunne du også tænke dig et dejlig lunt lammeskind i sofaen, så har The Organic Sheep et meget stort udvalg. Uanset om det skal være langhåret eller korthåret, tibetansk, gotlandsk eller islandsk, farvet eller naturligt, så har de det hele i deres sortiment.
Hårene på de langhårede vil selvfølgelig klumpe lidt mere sammen, men så kan de bare børstes med en hundebørste.
Jeg er helt vild med de langhårede, islandske lammeskind i naturlige grå nuancer. Men de korthårde, islandske lammeskind med pletter er også vildt smukke. Og så er der jo også de tibetanske lammeskind, som har smuk, lang, bugtet pels.

Lammeskind Lang Graa Organic Sheep
Du kan se hele deres udvalg af lammeskind her.
Når du så har bestemt dig for, hvilken udgave du bedst kan lide, kan du jo kontakte dem, for at få at vide hvem, der forhandler netop den type skind.
Priserne starter omkring 699,-