DIY Fredag: Cirkelknage med trækugler

En knage behøver ikke være en lille krog, det kan også være en ring, man kommer sit viskestykke, håndklæde, tørklæde eller lignende igennem.
Hay har bl.a. deres Gym knage, som er en ring, der sidder ud fra væggen.

Den cirkel-knage jeg har fundet DIY vejledning til, vender den anden vej, så den hænger langs væggen. Den består af en metalring med en masse trækugler på og et lille læderophæng.

Vejledningen og billederne kommer fra bloggen Spoon Fork Bacon, som hovedsageligt har opskrifter, og der er nogle virkeligt lækre imellem, så det kan varmt anbefales at kigge forbi!

De har valgt at farve kuglerne på knagen. Jeg kan egentlig ret godt lide de rå trækugler, men du kan sagtens farve kunglerne, så de passer til farverne i dit køkken, eller hvor knagen skal hænge.
Teri fra Spoon Fork Bacon farver først kuglerne, når de er på ringen. Det kan sagtens gøres inden. På den måde kan du også lave flere forskellige farver, hvis knage ringen skal være lidt mere festlig.
Jeg tænker at skriftevis med træ og grå/sort kunne være flot.
Kuglerne skal ikke være for store, da der så vil komme mellemrum, hvor man kan se metalringen. Teri har brugt kugler, som er 2 cm i diameter.

Det lille læderophæng de har sat på knagen, virker ikke optimalt i mine øjne. Jeg ved ihvertfald, at jeg vil komme til at hive knagen med ned, når jeg tager mit viskestykke, hvis den bare hænger over et søm.
Jeg vil nok istedet for den brede læderlap lave et ophæng af en lædersnor, som danner et lille øje cirkelknagen kan hæges op i.
Og så ville jeg nok bruge en stålhage, som er et søm hvor hovedet er et lille buk. Det er godt til at hænge billeder op på, så det må også være ideelt til at hænge en ring-knage på, uanset om man hænger det i en læderlap eller lædersnor.

Jeg har ikke kunne finde metalringe som er åbne, så du må selv lige klippe en ring åben med en knibtang eller lignende. Metalringe i forskellige størrelser kan bl.a. købes hos Læderiet.
Ringen bør have en diameter på omkring 15 cm for at passe med, at et håndklæde kan komme igennem. Tykkelsen på metallet skal passe med hullerne i de trækugler, der skal derpå.


Materialer
Metalring
Trækugler
Læderstrop/lædersnor
Lim
Evt. farve til trækuglerne

Materialer Ringknage

 

Sådan laver du en cirkelknage med trækugler

1.
Klip metalringen åben med en knibtang. Det er nemmest at gøre på det sted, ringen er loddet sammen.

Klip Metalring

 

2.
Træk kuglerne på ringen.

Kugler Paa Ring

 

Hvis du vil have forskellige farvede kugler på ringen, skal du farve dem, inden de kommes på metalringen.
Vil du gerne farve dem alle sammen den samme farve, kan de enten gøre det først, eller gøre det når de er kommet på ringen, og så dyppes det hele i farve.

Farv Kuglerne

 

3.
Klip din læderstrop så den har en passende længde og lav huller i begge ender, så den kan trækkes på metalringen.
Teri's læderstrop er omkring 12 cm lang og 1,5 cm bred.

Laeder Stropper

 

4.
Tag et par kugler af metalringen og sæt læderstroppen derpå med dem imellem.
Eller bind din lædersnor fast på metalringen mellem to kugler, så den danner et øje, knagen kan hænges op i.

5.
Tag en kugle af ringen og kom lim ind i hullet.
Saml metalringen indeni denne kugle, så lukningen bliver limet fast i kuglen. Sørg for at der er lige meget metalring fra begge sider, så samlingen bliver så meget i midten af kuglen som muligt.
Det er en god ide at have samlingen i siden af knagen, så du skal måske lige rykke lidt rundt på kuglerne, så lukningen ikke blive lige ved læderstroppen eller i bunden af knagen.

6.
Hæng din ringknage op (evt. på en stålhage), og den er klar til brug.

Diy Knage Ring

 

Du kan finde det originale blogindlæg fra Spoon Fork Bacon her.