Sjove japanske gaver

Og når jeg tænker på kombinationen af Japan og design er enten meget futuristisk eller Manga og fantasiinspireret. Jeg har i dagens anledning fundet en håndfuld gaver man kan give til dem der enten har alt eller den der bare skal have noget lidt anderledes. 

Gaverne er fundet hos White Rabbit Japan, der har et sortiment af varer/gaver på lager, men derudover også kan skaffe andre sjove (og uundværlige?) ting hjem fra Japan. De har specialiseret sig i Japan-only produkter og tilbyder samtidigt en service i form af at videressende køb du har gjort i andre japanske netbutikker. Hvordan det præcist hænger sammen har jeg ikke sat mig ind i for jeg kan nemt finde ting hos dem selv til at tilfredsstille mit shoppegen.

1. Luftfugter - ja den er vist egentlig knap så mangainspireret som nogle af de andre ting, men jeg synes at den er ret smuk. Vær opmærksom på at der er leveringstid på den. Den lille æske har plads til at man hælder lidt vand i som de fine træspåner/sejl kan stå og blive fugtige af. Hvorfor en luftfugter? Bor du i betonbyggeri, så kan indeklimaet være ret tørt pga at materialerne og man kan drage stor fordel af en luffugter. Den er designet af Shin Okada og udført Masuya Koubou af ren Hinoki (Japansk cypres). Hinoki er kendt for dets høje trækvalitet, har svært ved at rådne og en citrus-agtig duft.

2. Titaniums spisepinde - lidt futuristisk. Virker sådan ret luksusagtigt. Om de er gode at spise med? Aner det ikke men de gør sig helt klart bedre til en smuk opdækning end de billige engangs af træ. Men en fordel er at de ikke absorbere madsmag eller lugt fra den mad de berører og derfor forvirrer de ikke smagsoplevelsen. Træ suger ofte lugt og smag til sig når det fugtes under spisning. Og så er titanium meget meget let. Spisepinden vejer 9,5 gr.

3. Isbjørne- og pingvinisterninger. Til børn i alle aldre.

4. Løvtræsparaply. En evig skovtur med paraplyen Komorebi. Navnet er det ord man på japansk bruger til at beskrive øjeblikket hvor solens stråler trænger igennem træets blade.
Update 2016: Paraplyen ser ikke ud til længere at være i handlen

5. Lav selv viskelæder. Faktisk var det min datter der gav mig idéen til denne gave. Hun har stor fornøjelse af japanske Youtubevideoer hvor de laver viskelæder eller miniaturemad af diverse pulver og minimaskiner.

Lav dit eget viskelæder og få de fineste små kager til at slette blyantsstregerne med.