Sigfreds Kaffebar i boghandlerens kælder

Jeg elsker at gå ned i kælderen, og fordybe mig i god kaffe, og den første og bedste bog jeg kan finde i Sigfreds Kaffebar hos Vangsgaards boghandel!

Jeg har en hulefornemmelse, når jeg går derned, hvilket skyldes de få vinduer og mørke farver, der dominerer rummet.

Indretningen er "tilbagelænet" og uhøjtidlig og leder mine tanker hen på et bibliotek. Det er ligefør man kan se minibaren, den buldrende ild i pejsen, slumretæppet og de ægte tæpper. Man kan i hvert fald lugte den gode kaffe!

Hvordan får du stilen:

Lænestole: Placer lænestolene ved siden af hinanden i stedet for overforhinanden/skråt på. Det giver en fornemmelse af en lille sofa, men samtidigt har man stadig komforten ved at sidde i sin egen stol. For nemhedens skyld er det en god idé at sætte et lille bord i mellem, så man har et sted at sætte sin drink (med eller uden alkohol) eller lægge bogen. Jeg synes Le Corbusiers lænestole LC2 er tidløse og derfor oplagte at bruge. Den fås både i stof og læder, samt som rigtig sofa. Pris fra kr. 24.785,- hos Paustian.
De vil gøre sig godt med bordet (egentligt et sidebord) fra Interiordesignshop.eu. Formen er rund og den varme farve spiller sammen med det kølige metal og kantede form på LC2. Pris € 545,-

Reoler/bøger: For at få skabt biblioteksstemingen kræver det bøger og helst rigtig mange af dem. Synes du det er en noget bekostelig affære at købe et par hundrede nye bøger, ja så køb dem bare brugt! Vælger man denne løsning, kan man købe bøger efter et tema, f.eks. krimier eller alle med samme farve ryg.

Reolerne skal helst være høje og godt fyldt. Ikke for mange nips - aller helst ingen. Du kan evt. reservere en hylde eller to til whiskey, cognac samt glas. Reolerne kunne evt være Random fra MDF Italia. Den er enkel og med rum i varierende højde. Vigtigt er det at reolerne har noget højde, så de fylder godt på væggen.

Plaid: Jeg kan ikke stå for den stribede Hild plaid i grå nuancer fra By Nord. Pris kr. 799,-

Tæppe: Det kunne være et langhåret, et ægte eller et skind - jeg går efter skindet og synes en koene i mangel af et isbjørneskind vil gøre sig sammen med resten af møblementet. Undgå de sort/hvide samt dem der er kunstigt farvede! Jeg fandt dette brasilianske koskind hos Din Tæppekæde, pris kr. 4000,- Det kan sagtens gøres billigere, men jeg faldt for denne kos udtryk.
Hver ko er jo unik, så det er med at slå til når man finder et koskind man godt kan lide, det er umuligt at finde et mangen til.

Minibar: På en eller anden måde er det vildt luksuriøst at have et decideret møbel, der bare står og fungerer som en hjemmebar. Det signalerer man kan lide at kræse om selv sine drikkevarer også selv om man ikke drikker dagligt. Oliver fra Bolia kunne være et godt bud på en hjemmebar. Pris kr. 6.899,-

Tilbehør til minibar: Jeg synes disse Spring glas fra ArchitectMade er flotte. De er nemme at holde på og har samtidigt den fylde og rundhed jeg forventer mig af et sjusglas. Det kan naturligsvis også bruges til vand. Pris kr. 399,-

For at understrege hulefornemmelsen er det en god idé at male væggene mørke. Undlad at sætte for meget farve på, men brug f.eks. den grå farve fra Flügger, der har kode 5356, da den har lidt varme i sig.

Kaffe: Drop den gammeldagskaffemaskine - den gør på ingen mådeer noget godt for kaffebønderne! Har du ikke en espressomaskine eller ønsker at invistere i én, så køb i det mindste en stempelkande. Der er mangde der kører over det samme tema med en glaskolbe og en metalhank, og jeg er derfor faldet for denne lidt anderledes i keramik fra Rigtigkaffe.dk. Pris kr. 349,95.

Få her lidt gode råd til at brygge den perfekte kop kaffe på kaffen.dk.

Følg med i caféen på Facebook her.

 

Update 2015: Siden dette indlæg blev skrevet er både Sigfreds Kaffebar og Vangsgårds boghandel gået konkurs.
Interiordesignshop.eu er lukket og stempelkanden er ikke længere at finde på Rigtig Kaffes webshop.