Jule-dåser

Julen er en højtid som indeholder utroligt mange kager - pebernødder, brunkager, honninghjerter, fedtebrød, vanillekranse og jeg kunne blive ved. Heldigvis er det også en højtid hvor det er nemt at finde fine kagedåser man kan opbevare alle disse kager i.

Kræftens Bekæmpelse har på deres webshop en rigtig fin og enkel kagedåse. Den har hvide og røde trekanter og helt rødt låg, så den lidt ligner en juletromme. Den har en diameter på 20cm og er 9cm høj. Som bonus får man 7 udstiksforme med julemotiver med. Prisen er 69,- og kan bestilles her.

For at få noget med en hel del mere dekoration findes en serie dåser designet af Emma Bridgewater. De er fyldt med hjerter i forskellige røde nuancer. Der er selvfølgelig også en dåse formet som er hjerte, men den jeg bedst kan lide er den høje bisquit barrel.

Spirals Fairtrade Eco Store sælger en sød kagedåse med en lille rødkælk og røde snefnug med hvid baggrund på låget, mens selve dåsen bare er helt rød. Den koster £12 hos Spirals Fair Traide Eco Store, men kan ikke købes over nettet.

Jeg kan mægtig godt lide Mumitroldene og jeg er så heldig at der er kommet en julekollektion af kagedåser med de elskelige figurer fra Tove Jansson. Der er bl.a. hjerteformede dåser med Lille My,  en Mumimor der står og laver mad og en dåse med Mumi som står på ski. De koster hver 39,-

Sidst skal det nævnes at Søstrene Grene altid er leveringsdygtige med kagedåser. Hvert år laver de en nye kollektioner med julemotiver, og jeg er selvfølgelig faldet for dem med hjortemotiver. De koster fra 16,90 og er at finde i både runde og firkantede i et væld af størrelser.

Update 2015 - kagedåsen fra Kræftens Bekæmpelse kan desværre ikke længere købes.
Mumi kagedåserne og Emma Bridgewater dåsen er desværre heller ikke længere i handlen.