Shop a cup hos Hummel

En af byens nyeste caféer er Hummels (Søndergade, Århus ) Shop a Cup, der ligger på forretningens 2. sal. Det er Kop og Kandes gamle lokaler.

Stilen er rå og industriel med træmøbler og bænke med læderhynder der ligner noget fra en gammel gymnastiksal.

Siddepladser: Stolene er forskellige, men er alle sammen farvet sorte. Det giver et elegant modspil og skaber kontrast til træ og mursten.  Det kommer til at virke næsten grafisk. Der er opstillet et par "gamle gymnastikbænke", hvilket laver en reference til sportsmærket Hummel. Sofaerne er enkle med cognacfarvede puder i læder.

De høje barstole i træ er meget elegante og flot forarbejdede. Det giver et godt samspil til de rå og industrielle rammer. Alle de flotte detaljer fungerer godt sammen.

Borde: Cafébordene er speciallavede og ligner gamle gulvbrædder. Sofabordene er stykker af store træbjælker/sveller. Igen ikke et færdigkøbt produkt. Det er generelt for stedet, at der arbejdes i overflader og struktur frem for mønstre.

Lamper: Der hænger nogle helt specielle lamper over nogle af bordene, som er lavet af pink eller gul akryl og mindre træstykker. Akrylen er meget modsætningsfuldt til den rå indretning. Der hvor man har fravalgt akryl/træ-lamperne hænger der nogle store neutrale sorte lamper, som matcher de sorte stole.

Detaljer: De har valgt at sætte hylder op i form af rør og male dem sorte. Det er en genial ide synes jeg. Et sted har de skrevet på væggen. Et bevidst fravalg af rammer og malerier understreger "anti-pænheden" i rummet.

Gulvet: Forskellige træsorter mødes og hvorfor ikke udnytte det? Lad det bare være råt! Der må være godt være kant på tingene. Hvis dit gulv er af forskellige slags træ eller har markante samlinger, så udnyt det og gør en dyd ud af fejlene. Lad gerne et par maling- eller lakrester sidde tilbage.

Væggene: Den ene af væggene er en bar murstensvæg. En anden væg er helt afpillet med gamle maling -og tapetrester, der er lakeret, så væggen ikke støver. En tredje er beklædt med lys finér, for at skabe en rolig flade. Det skaber en super flot kontrast til de mere rå vægge. De rå mure giver et råt modspil til de feminine detaljer, f. eks barstolene.

Hvordan får du stilen:

Stole: Jeg fandt de her to spisebordstole i sort fra Hays kollektion, som hedder "About a chair". AAC08 uden armlæn koster 1449,- hos Tendensshop og den anden AAC22 med armlæn koster 1649,- hos Tendensshop.

Barstolen ML50 af Mogens Lassen er fra Casanova Møbler og er inspireret af hvordan en skomagers skammel så ud før i tiden. Pris kr. 6.495,-

Lampe: De lamper som de har på caféen er specialtlavet.  Men det der gør det så funky som jeg synes de er, er materialet (akryl). Arne Jacobsen har designet Hotel Royal som er meget enkel. Den fås i flere farver. Pris kr. 1.995,-

Detajler: Hvis du ikke vil have skrift stående på vægen, kan du sætte en plakat op. Den skal bare være enkel, som f.eks. Anthony Burrill's  "Work hard and be nice to pepole". Pris € 40,-.

En markant og anderledes hylde til at have lidt blade eller bøger på, er Organize fra Bolia. Pris kr. 1499,- Den er lavet som et langt bånd af uld, der slynges om nogle træspoler, man monterer på væggen.

Væg: Hvis du vil skabe lidt kontrast med en væg, men ikke lige kan overskue at banke pudsen af for at blotlægge murstenene, så er tapet en mulighed.  Det kunne f.eks. være New England fra Tapethuset. Pris for 10 meter kr. 449,-

Gymnastikredskaber: Det er straks lidt sværere at finde gamle gymnastikbænke med patina som dem hos Shop a Cup. Jeg har fundet en enkelt læderbænk hos Fil de Fer, men når den er solgt må man ud og søge på genbrugsmarkedet.

 

/Ellen Rudbeck

 

Update 2015: Den hyggelige cafe i Hummel-butikken på Strøget i Århus er desværre lukket.
Bolia hylden er ikke længere i deres sortiment.