Pynt til træet

Haven står i fuldt flor, bedene boomer af blomster og der er saft og kraft på alle vækster i min have. Med et par tøser som mine, tilbringer jeg en del tid i haverummet - min ekstra stue - og det betyder at vi også involverer dem i haveprojekter. Eller sidder ude og laver kreating, som nogle gange efterfølgende finder deres plads i uderummet.

Jeg har lavet pom pon'er med min datter på 5, for at lave lidt sjov til et æbletræ, der ikke har sat frugter i år. Vi blev enige om at lave vores egne kulørte frugter til træet i form af de runde garnbolde. De blev lavet en gråvejrsdag og hængt ud i solen den efterfølgende dag.

Formen var en kop med en indre cirkel/hul der også klippes ud af et stykke karton eller pap. Læg de 2 skiver op ad hinanden og tag derefter en lang snor, læg den dobbelt (så går projektet lidt hurtigere) og så skal der ellers vikles om pladerne i en ring (se billede).

Når den første snor er brugt, tager man et nyt stykke. Det kan være samme farve eller en anden, og så vikles den om papringen, lag på lag indtil der ikke er mere garn. Sådan bliver man ved indtil man kun lige kan stikke spidsen af sin lillefinger igennem ringen. 

Så skal der lirkes en saks ind i mellem skiverne. Jeg kan bedst gøre det ved at klippe lidt af de yderste lag garn. Når først den ene spids af saksen er kommet ind imellem pappladerne, klipper man garnet op. Vær forsigtig! Hvis man gnidrer for eget med klipningen kan alt garnet falde af og så er arbejdet spildt. Når man har klippet hele vejen rundt tager man et stykke snor og binder om den opklippede garn, men gør det mellem skiverne. På den måde sikrer du dig at det bliver midt på garnkuglen. Bind godt til. Når du har bundet de første par knuder kan du sætte en snor fast i "bæltet" du lige har bundet. Den nye snor er ophænget på din pom pom kugle.

Kvasten skal måske lige rodes lidt forsigtig for at garnet kommer til at stritte i alle retninger.

Din pom pon er klar til ophæng!

Du kan bruge alle typer garn. Jo kraftigere garn, desto større skal skiverne være. Jeg har brugt noget almindeligt bomuldsgarn, jeg alligevel havde liggende.

Materialer: pap/karton, saks, garn

Ønsker du en video med vejledning så har Garnstudio lavet én du kan se her.