Plakater med farveklatter

Akvareller har aldrig rigtig været min smag. Det er lidt for diffust når der er motiver på maleriet. Men hvis det er ren abstrakt og gerne bare som nogle pletter og klatter af udflydende maling, er det noget andet, og endnu bedre hvis det bare er brugt som en detalje i en større helhed.
Her har jeg samlet fem forskellige plakater, hvor der er brugt udflydende akvarelmaling og blækklatter som detaljer eller som selve motivet. Det er alle sammen fra nye spændende danske kunstnere.

Nynne Rosenving har lavet nogle virkelig smukke plakater, som er abstrakte akvarel tegner, der er klippet i forskellige geometriske figurer og sat på en ensfarvet baggrund. Jeg er mest til den som hedder Art_No_12 hvor baggrunden er sort og det er mangekantede figurer. Men hele serien er smuk, og den er limited edition hvor hvert enkelt motiv kun er lavet i 500 eksemplarer. Hendes plakater kan ses på hendes Etsy side, Spenderbuks, hvor de også kan købes. Prisen for en plakat i A3 størrelse er 450kr.

Sommerfugle med mindelser om Rorchach testen er før blevet omtalt på bloggen i dette indlæg, men det gør nu ikke motivet mindre smukt og spændende. NO17 har lavet en smuk sommerfugl i grå og pink nuancer med den humoristiske tekst under billedet "What d'you mean a Vagina - I'm a fucking Butterfly". Den smukke sommerfugl har en lige så smuk fætter i form af en bille, holdt i samme farvenuancer. Den har teksten "Don't U ever call me a Vagina - I'm a goddamn bug". Begge pakater måler 50 x 70 cm og er kun lavet i 250 stk hver, så man skal være hurtig for at få fingre i de fine plakater. Hvert insekt koster 545kr og er til salg hos NO17's webshop.

Helt enkelt og meget elegant er plakaten Inked Poster fra Pradisco Productions. Selve motivet er en masse sorte blækklatter, som er lavet i hånden og siden scannet ind og placeret i centrum af den 50 x 70 cm store plakat. Motivet er en kvadrat, hvor der rundt om er hvidt papir som er delt af en tyndt streg lodret ned i midten og en streg hele vejen rundt i kanten, der danner en fin ramme på hele plakaten. Der behøver derfor heller ikke blive brugt en ramme med passepartout, da den nærmest er indbygget i selve plakaten. Inked Poster kan købes hos Paradisco Productions, hvor man også kan få andre fine plakater, kort og vægdekorationer i bannere af eget design.

Hun er før blevet nævnt, men jeg er altså stadig meget vild med Nanna Kiil's smukke plakater. Hun laver akvareller i hånden, scanner dem ind og manipulerer med dem på computeren. Det giver nogle smukke abstrakte farveklatter, som bliver forskudt og sat sammen med geometriske figurer. Hvis man er ude efter en plakat holdt i neutrale nuancer, er NK04131 den rette til dig. Plakaten i A2 størrelse koster 350kr og kan købes her. Men alle Nanna's motiver er værd at tjekke ud. De kan findes her.

Lidt i samme stil er Amanda Hurup's plakat Blurred Squares, hvor der er sorte og grå farveklatter som er manipuleret sammen med lige linier og firkanter. Denne plakat måler som flere af de andre 50 x 70 cm, den koster 300kr og kan købes her.