Paperpulp vaser

Det lyder måske mærkeligt med en vase lavet af genbrugspapir, men det har designeren Debbie Wijskamp for belgiske Serax formået at gøre.
Det er faktisk ikke kun én vase, men en hel serie, som går under navnet Paperpulp vases. Fælles for vaserne er, som navnet antyder, at de er lavet af genbrugspapir der er lavet til pulp og så presset i form som en vase. Indersiden af vaserne har fået en coating så de kan holde til at blive fyldt med vand. Men det er kun indersiden, så de kan ikke klare en tur i opvaskemaskinen eller blive nedsænket i vand og hårdhændet vasket op i hånden. Man bør heller ikke stille Paperpulp vaserne udendørs, da de vil smuldre i det mindste regnvejr.
Vaserne ligner måske at de er lavet af cement eller ler, men når man får dem i hånden kan man hurtigt mærke, især på vægten, at de er lavet af papir. Formen på vaserne minder lidt om de gamle græske amfivaser, men har også et meget moderne islet ved at man tydeligt ser samlingerne hvor formen vaserne er presset i har siddet sammen.
Webshoppen Hill Street har Paperpulp vaserne i tre størrelser, alle i tre forskellige farver - sort, hvid og natur. Prisen er 130kr for en lille rund vase som er 12,5 cm høj og med diameter op 14 cm, 220kr for en mellemstørrelse classic vase på 23,5 cm i højden og diameter på 16,5 cm, og for tiden er den store vase, som er 38cm høj med diameter på 18 cm, på tilbud til 250kr.
Der er også andre vaser i serien, jeg har bare ikke kunnet finde en dansk webshop, som forhandler dem, men de sælges bl.a. her.