Ovalt sofabord

Jeg kan godt lide at bruge runde sofaborde i indretningen af stuer. De afrundede hjørner bløder op på de ofte meget kantede sofaer og gør sofahjørnet mindre kompakt at se på. Yderligere så har jeg lagt mærke til at man ved firkantede borde ofte banker tæerne ind i bordben og knæene i hjørnerne...

I den forgangne weekend var jeg på besøg hos en familie, der ønskede et mindre sofabord end deres nuværende. Samtidigt, måtte det gerne indeholde en varme og glød som f.eks. eg giver, og være lidt tidløst og klassisk.

Straks poppede dette bord op på nethinden! Det er EDGE i lakeret eg fra Idémøbler. Det er ovalt og måler L164xB64xH45 cm.

I samme serie findes to runde borde. Henholdsvis et sofabord og et sidebord. Alle tre borde har det tilfælles at der er en lav kant på bordpladen. Så til dem der ligesom mig, der kan finde på at vælte en kop med noget i, er bordet jo genialt. Jeg behøver ikke at være bekymret for at skulle tørre op på gulvet efterfølgende.

Pris kr. 5.999,-

Det er den danske designer Niels Gammelgaard, der har skabt bordeet, og han pointerer selv netop kanten som en vigtig forskel fra andre borde. Den rammer bordet ind, men er desværre ikke helt nem at lave. Træet er nøje udvalgt i Polske skove, da deres egetræ er særligt hårdt og bastant. Det giver bordet noget tyngde. Både bordplade og ben er massivt træ.