Nyt til terrassen

På denne årstid begynder jeg at blive en anelse utålmodig og kan næsten ikke vente til vejret bliver varmt nok til at man kan sidde på terrassen. Jeg synes den kunne trænge til at blive peppet lidt op i år, og er derfor på jagt efter spændende ting, der passer til en byhave, der også skal være nem at holde. Det er trods alt nydelsen der skal være i højsædet.

Og hvordan fungerer det samspil mellem nemt og pæn design? Ikke altid lige godt kan jeg afsløre. Men nu har jeg fundet nogle ting jeg finder anvendelige til vores have og terrasse. 

Først lidt baggrund: Vi er tre familier der deler haven. Husets børn er i alderen fra 8 måneder til 17 år. Vi ligger midt i Århus. Har to terrasser; en flisebelagt foran skuret der indeholder cykler, barnevogne mm. Her skal der fortsat primært være borde og bænke, mulighed for at tegne med kridt, plads til madlavning ude osv. Og så er der en terrasse af træ under et stort mirabelletræ. Den bliver brugt, men potentialet bliver ikke udnyttet til fulde. Det er her dagens sidste sol lander og derfor et oplagt sted at nyde aftnerne.

Jeg kunne godt tænke mig at understrege rummet i haven, der i forvejen er markeret af forskellige højde-niveauer på grunden.

Møblementet må godt være lidt mere afslappet, men ikke nødvendigvis en lounge-stil. Det skal være en skøn blanding af træpallemøbler og Luxembourgstole og bænke. Men vil egentligt også gerne have en klassisk stol i flettet rør... I dag er mine 5 favoritter:

1. Luxembourgmøbler i skønne farver fra Fermob! Jeg har været i Paris et hav af gange og hver gang skal jeg liiiiige forbi Parc de Luxembourg, hvor samme slags stole står til fri afbenyttelse. Jeg bliver nødt til at eje dem. Jeg tænker at de skal være i blandede farver, men at jeg folder mig til en skala, f.eks. blå. Jeg vil lade stolene være det friske pift og så ellers skabe nogle kontraster til bordet, trægulvet med tæppe og genbrugsflydemøblet.

Og nu jeg alligevel er ved at købe ind til terrassen så vil jeg også have denne serveringsvogn fra Fermob, da vi altid mangler plads på bordet og derfor godt kunne bruge en form for afsætning.

Pris fra kr. 1599,- hos Living trend og livsstil.

2. En solseng af brugte paller. Tror den skal males i en diskret grå farve når nu der er et farvemylder af blå nuancer på stolene. Så skal den bare begraves i puder og plaider, så man kan ligge der både om dagen og om aftenen (desværre ikke og kigge på stjerner - det er jo trods alt i byen jeg bor...)

Jeg har fundet inspiration til pallemøblet her på ...i min have.

Pris, tjah... Men puderne skal helt klart være i noget bomuld, der er nemt at vaske efter man har set én af ungerne hælde en halv flaske solcreme ud over dem.

3. Betonbordene synes jeg giver et interessant modspil til stolene. Jeg havde brug for at det så tungt ud i modsætning til de lette stole. Jeg tænker et spisebord eller to i fiberbeton og så et par sideborde i samme materiale til solsengen af gamle paller.

De er fundet hos ILVA fra kr. 1499,-

4. Stribet plast tæppe til at lægge på jorden. Det har jeg haft prøvet før og efter en sæson er jeg gerne lidt træt af at se på det, men sommeren over er det flot og nemt at have med at gøre. Det giver en glot afgrænsning på det lille rum i rummet. Yderligere understreger det fornemmelsen af udestue. Set hos Muldvarp, pris kr. 2500,-

5. Men når nu terrassen får så meget kærlighed bliver vi vist også ndt til at pimpe resten af haven en smule... På stenterrassen vil det være flottest at vi mod den gråmalede mur sætter et borde- og bænkesæt i træ. Jeg synes Langelinie-serien er utrolig smuk i alt sin enkelthed. Træet vil være et flot modspil til alt det grå; sten, fliser osv. Dette møbelsæt er nok det der kræver mest pleje i form af olie, men til gengæld har man også et tidløst og smukt havemøblement i mange år.

Mandalay, pris fra kr. 3280,-

Men jeg drømmer jo stadig om en hyggelig og måske lidt oldschool siddeplads i form af en lille kurvesofa. Denne er set hos Living Goodies. Pris kr. 4985,-