Mors dag

På søndag er det mors dag, og det fejre vi selvfølgelig hos Liseborg.dk med et stort udvalg af mors dag gaver på vores hjemmeside Mors dags gaver (liseborg.dk) Vi har de fineste ting til hjemmet fra House Doctor, Nicolas Vahe, Meraki og Pure Culture. Du finder også vores plakater med gode budskaber og flotte motiver fra Smilia, Men´s Lounge, Livink og Bylux. Det kan også være din mor fortjener lidt ekstra forkælelse til kroppen i form af vores produkter fra Bahne og Meraki. 

Men hvorfor fejre vi egentlig mors dag, udover at det er en god tradition, hvor vi viser taknemmelig overfor vores mor? Traditionen er startet for mange år siden i 1872 i USA, hvor den blev opfundet af den amerikanske og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe (1819-1910). Det var tænkt som en dag for fred, men Anna Jarvis (1864-1948) fik udbredt kendskab til dagen først og fremmest for at ære sin egen mor. Anna Jarvis´ mor arbejdede bl.a. for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden, og det blev mere og mere til for at ære alle mødres arbejde. Hun indførte at dagen skulle holdes den anden søndag i maj, og skikken bredte sig hurtigt i USA og til andre lande. Dagen bliver dog holdt på forskellige dage i andre lande, dog ikke i Danmark som holder fast i samme dag som USA. I USA er dagen en officiel helligdag og har været det siden 1914. 

Mors dag kom til Danmark i 1910, hvor der i Rønne blev inviteret 400 mennesker af baptistmenigheden til fejring af "Moders dag". Rigsdagsbetjenten Christian Svenningsen (1896-1979) havde kæmpet under 1. verdenskrig og hørte om den nye tradition fra sine soldaterkammerater, og i 1929 krydrede han traditionen med sin egen idé til arrangementer indenfor foreningen "De Allieredes Danske Vaabenfæller". Det var en pengeindsamling til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn. Senere gik pengene til Mødrehjælen.

På søndag har du mulighed for at vise din mor taknemmelig, og at hun er noget helt speciel. Så sørg for at forkæle hende med en gave og find gerne inspiration hos Liseborg.dk. 

KærlighedMors dag