Mor til en kasse - Liseborg.dk
Jeg har set dem rundt omkring i den århusianske midtby ved især forretninger. En lille trækasse i ubehandlet træ, hvorpå der er to skilte - et med adoptivfamiliens navn og et andet med indholdet. Nu er jeg blevet mor til en bi-kasse med oprindelse fra Adopt A Box.
Konceptet er utroligt enkelt. Man bestiller på forhånd en variant kasse, men langt de fleste indeholder en form for grøntsager og så peppet op med en blomst til at give lidt kulør på indholdet. Ikke at rødbedeblade ikke er flotte i dens grønne og røde nuancer, men øjet fanger nemmere noget mere kulørt. Jeg valgte at blive forældre til Bi-kassen. Mest for at give lidt til byens bier, da jeg ikke har lyst til at spise grøntsager der har vokset sig store og fede i bilosen fra den vældigt trafikerede vej, hvor jeg bor. Kassen ser lidt tam ud lige nu, men har jeg lige så stor succes med den som andre har haft rundt om i byen de sidste par år, så tegner det godt for min urban gardening.
Om baggrunden for dette kassemageri skriver Adopt A Box på deres hjemmeside:
Adopt A Box is a project that aims to cultivate the city centre of Aarhus by bringing edible plants into an urban setting.
 
Sammen med kassen fik jeg et fint certifikat med henvisning og ikke mindst opfordring til at følge søskendeflokken på Facebook.
Når så det er høsttid, så inviterer initiativtagerne bag projektet til en høstfest, hvor man kan tilberede et måltid ud af egen avl. Bylivet bliver gjort til et minilandbrug i en størrelsesorden, hvor alle kan være med og samtidigt kan man møde andre bylandmænd og -kvinder. Det er naturligvis frivilligt om man vil være med til denne del af projektet, så det skal ikke afholde dig fra at købe en kasse, hvis du synes du vil pynte lidt op ved din dør.
Jeg synes det er svært hyggeligt at gå og kigge på min kasse. Den er lidt lille i forhold til mine pallerammer ved hoveddøren, men lillesøsteren er helt sin egen, og jeg er lidt forelsket i den.