Lanterner - levende lys til sommeraftnerne - Liseborg.dk

Når man sidder ude om aftenen kan det være rart med lidt lys, gerne i form af levende lys. Her får du inspiration til forskellige lanterner og lysestager som egner sig til udendørs brug.

De smukke hullede lanterner er lavet af porcelæn, som er perforeret af en masse små huller, der leder tankerne hen på stjernehimlen.
Lanternerne fås fra helt små størrelser til fyrfadslys og op til 23 cm i højden. Prisen begynder ved $9 og de kan alle sammen købes i denne amerikanske webshop.

De fine enkle lysestager i porcelæn og snor af siv, som også bruges til stråtækte huse, laves af PigeonToeCeramics, som vi før har skrevet om på bloggen.
Lyset kommer ud gennem mellemrum i snoren, som er snoet rundt om den håndlavede lysestage i porcelæn. Snoren er blevet farvet i hånden med naturlige farver. Lysestagerne fås både i ensfarvede og i mønstrede udgaver, hvor der er brugt forskellige farver snor. De fine lysestager koster 626kr og kan købes her.

Et smart tip til at lave en anderledes lanterne til udendørsbrug er at skære bunden af en vinflase og stille et bloklys inden i. Ideen har jeg fra Tina Dalbøges blogindlæg. Det ser rigtig fint ud med de store magnum flasker i klart glas, men flasker i forskellige størrelser og nuancer af grøn er nu også smadder fint. Her kan du se en video med instruktion til hvordan du får bunden af en flaske. Det er slet ikke så svært og farligt som det lyder.

Er du mere til en helt klassisk lanterne, har vi i vores egen webshop for øjeblikket tilbud på de fine lanterne fra House Doctor, med en lille fugl på toppen. De er helt enkle i deres design, med store glas vinduer og ramme i metal som enten er lakeret sort eller lys grå. Normalprisen er 490kr, men her i sommerudsalget sparer du 10%, så de koster for tiden 441kr. Find den sorte lanterne her og den lysegrå lanterne her.

Skal det være mere etnisk laver danske Cozy Room nogle virkelig smukke lanterne i metal med hulmønstre. Der findes et hav af størrelser og former, bl.a. cylindisk, firkantet, ovale og dråbeformede. Priserne ligger fra omkring 400kr og opefter. De kan bl.a. købes her.