Miljørigtige sugerør

Man skal huske at få nok at drikke i sommervarmen.
Det bliver dog lidt sjovere at indtage de mindst 2 liter væske, man bør drikke, hvis det gøres gennem et sugerør.

Desværre er plastsugerør noget af det, som forurener allermest ude i naturen. Dansk Naturfredningsforening har det faktisk som nr. 1 (sammen med plastbestik) på deres liste over de 10 ting, der oftest ender med at ligge og svine ude i naturen.

Men en smoothie eller milkshake er bare bedre gennem et sugerør.
Et sugerør kan også være en god måde til at lokke ungerne til at drikke nok i varmen.

Hvad gør man så, hvis man ikke må bruge sugerør af plast?

Der findes rigtig mange gode bud på miljørigtige og bæredygtige alternativer til sugerør af plast.

Jeg bruger selv papirsugerør, men de kan bare godt gå hen og blive noget slatne, når de har været i væske i mere end 10 minutter, og de bliver let krøllede eller flade.
Så nu har jeg været på jagt efter nogle andre alternativer, som man også kan have med i tasken, så man ikke behøver få et plastsugerør i sin iskaffe eller cola, når man er på farten.


Sugerør af bioplast
De bæredygtige sugerør, som minder mest om de almindelige plastsugerør, er lavet af biologisk nedbrydeligt PLA plast. Det er lavet af majsstivelse, så disse sugerør er komposterbare.
Lige umiddelbart ligner disse sugerør helt almindelige, klare sugerør.
De kan dog kun holde til at blive brugt i kolde drikke.
Du kan købe en pakke med 300 sugerør (så burde der være nok til at klare sig gennem sommeren) til ca. 70,- hos Biofutura.

Bioplast Sugeror

 

Stålsugerør med knæk
Skal der være knæk og farver på sugerøret, kan du vælge de smarte Klean Kanteen sugerør i stål med knækdel i farvet silikone.
Metalsugerørene rengøres nemt med den medfølgende mini-flaskerenser.
Silikonetoppen kan nemt tages af sugerøret, og så har du et helt lige sugerør i stål.
En pakke med fire stålsugerør med knæk i silikone koster 139,- hos Eco Ego og findes med silikone-knæk i sort eller blå, lilla, grøn og orange.

Kleankanteen Metal Sugerør Farvede Knaek

 

Sugerør i glas
Eco-Straws har rigtig mange forskellige bæredygtige sugerør. Jeg kunne godt tænke mig dem i glas med en diameter på 8 mm, da de er velegnede til både almindelige væsker (som min elskede iste), men også til smoothies, milkshake og frappuchino iskaffe.
Glassugerørene er lavet af borosilicateglas, som er det, man bruger til kolber og glas til laboratorier (og Water drikkedunken fra House Doctor), så de kan godt holde til lidt af hvert.
Der medfølger en lille børste til rengøring af sugerørene, som også kan tåle opvask i maskine, men giv dem lige en tur med børsten indeni, for at være sikker på de er helt rene.
En pakke med fire af disse glassugerør koster 159,- hos Naturbaby, hvor du også kan finde en masse andre miljørigtige sugerør fra Eco-Straws.

Glassugeror Eco Straws

 

Bambussugerør
Skal det være helt naturligt, kan du vælge sugerør i bambus. Det er altså stykker bambusgrene, som jo er hule. Hvert sugerør vil derfor være helt unikt.
Materialet er økologisk og bæredygtigt, så det kan næsten ikke blive bedre!
Rengøring af bambussugerørene gøres nemt med den medfølgende mini-flaskerenser, og de kan endda holde til at blive vasket op i maskine - husk bare at få dem tørret godt efterfølgende.
En pakke med seks sugerør af bambus, renser og taske til opbevaring koster 128,- hos Lundegaardens Hudpleje og livvstil.

Bunkoza Bambussugeror

 

Issugerør
Det er måske ikke lige til at have sådan et med i tasken, men til en varm eftermiddag i haven eller til festen er de hjemmelavede issugerør perfekte.
I pakken er en isform og tilhørende genanvendelige sugerør - så du fylder vand i formen og kommer sugerørene ned i, så sættes formen i fryseren og efter et par timer, har du helt kolde sugerør.
Is-sugerør-formen til seks frosne sugerør koster 99,- hos Gadgets.

Is Sugeror