Middag på Pop-up Restaurant Pillivuyt

I fredags var vi på LivingSweetLiving en tur i Herning på Formland/Up messen. Det kom der en masse spændende ud af, som I vil se mere af her på bloggen og også på shoppen i løbet af efteråret.
Men i forbindelse med messen var vi blevet inviteret på middag på Pop-up Restaurant Pillivuyt. Den franske porcelænsproducent vil gerne være lidt mere nordisk, og de havde derfor fået en gruppe danske stjernekokke, med kokken Mikkel Marschall og sommelieren Simon Olesen i spidsen, til at lave lækker nordisk mad serveret på det fanske porcelæn.
Det var Piano Bar i Østergade som lagde lokaler til eventen. Restauranten havde kun åbent tre aftner og var noget af en eksklusiv oplevelse.

Vi mødte op kl19, og blev ikke vist til vores bord. Istedet stod der snacks i form af rugbrødsstave med rygeost dip og røgede mandler rundt om i restuaranten som man kunne gå op nippe til sammen med et glas champagne. Da alle 50 gæster var ankommet fik vi så vores pladser anvist. Der var ca.8 pladser ved hvert bord, hvilket betød vi kom til at sidde med folk vi aldrig havde mødt før, men det var en del af oplevelsen. I starten var det lidt mærkeligt, men lige så stille, måske hjulpet på vej af den lækre vin der blev serveret, kom der gang i samtalerne og der lød ofte højlydte grin rundt om ved bordene.
I løbet af aftenen kom den ene lækre ret efter den anden på bordet alt sammen serveret på Pillivuyt servicet. Ikke alle ved bordet fik serveret maden på den samme type tallerkner og skål, hvilket gav os mulighed for at se flere typer porcelæn og anvendelsesmuligheder af det. Imellem de lækre sager vi fik kan nævnes Fanø laks med østerscreme, hummerbouillon, Foiegras med rødbedechips og sprængt bryst af bornholmergris. Flere af retterne blev anretter færdig ved bordet, hvilket var anderledes med også meget spændende, da man så mere af maden og flere typer af det smukke porcelæn.
Desværre blev vi nødt til at forlade middagen inden desserten, da vi skulle nå et tog. Jeg er sikker på jeg for evigt vil fortryde at jeg ikke fik det sidste med! Det var noget af det mest velsmagende mad jeg nogensinde har fået, og hele oplevelsen omkring pop-up restauranten var så fantastisk og genneført at det er noget jeg håber der vil kommer mere af her i Danmark.

Det kan godt være det har været den lækre kammusling med ærter og dild som blev serveret på den smukke Cecil smagstallerken, men jeg forelskede mig ihvertfald i denne smukke tallerken. Det er næsten en lille skål med en bred kant. Ellers kunne jeg mægtig godt tænke mig noget af det elegante Plissé service, med den fine bølgede kant og det store sortiment så der er noget til enhver lejlighed.

Det eneste jeg kan sige om vores aften på Restaurant Pillivuyt er at den var gennemført fantastisk ned i mindste detalje. Men jeg kan stadig ikke rigtigt finde ud af at udtale navnet korrekt.... Pillevut, Pilivit, Pellevit, Pillvujt?!?!