Mark&Waldorf pop up shop i Odense

Én af boligbranchens nyere webshop er Mark&Waldorf på Fyn, der udmærker sig ved at have en forkærlighed for en mere etnisk-nordisk stil. Lyder det mærkeligt? Så læs lige videre, så jeg kan forklare hvordan de i allerhøjeste grad giver mening.

Den typisk nordiske indretningsstil er neddæmpet i farver og der er stort fokus på materialer i form af træ, skind og lignende naturmaterialer. Når man kigger på en etnisk stil - det være sig mellemøstlig, sydamerikansk eller asiatisk - så er der langt flere farver på produkterne og oftest også mere mønster. Denne nordisk-etnisk stil jeg kan se hos Mark&Waldorf er produkter produceret i f.eks. Marokko, hvor der er mange farver på, men samtidigt er mønstrene mere diskrete end typisk for deres nationalitet.

Giver det mening? De mange produkter udstråler en livskraft, som man fint kan bruge som et modspil til de grå og brune nuancer vi ofte indretter os med her i norden.

D. 12. april åbner de for en pop up shop i Odense, så det er muligt at få lov til at røre lidt ved alle de lækre materialer. Adressen er Kongensgade 31B. HVornår pop up shoppen lukker ned igen er lidt uvis, så tag at tjekke deres facebook-side, så du ikke går forgæves.

Bakkebord - lille rundt i to størrelser og 3 farver. Det lette stel skaber et fint modspil til kraftigere gulvtæpper og synes du et enkelt er for lidt bordplads, så tag to. De gør sig også fint som natborde, til hjørne og som sideborde.

Pris, fra kr. 649,-

Kelim pudebetræk, kr. 359,- Selve overfladen er lidt grov, men den står i fin kontrast til blødere materialer.

Plaider fra Eucador i en blanding af alpaca og fåreuld. Der er ikke 2 der er helt ens, så det kan måske være en fordel at kigge forbi pop up shoppen og finde det mønster du bedst kan lide. Ellers må du satse på at Marlene og Helge vælger det helt rigtige til dig. De er selv ret begejstrede for tæpperne og bruger dem flittigt på terassen når solen er gået ned.

Pris, kr. 799,-

Plakat med påfugl af Michelle Carlslund. Smukke farver og grafik.

Pris, kr. 199,-

Lille metal æske til Random Crap. Jeg har haft en lidt mindre udgave de sidste par år, som jeg har brugt til alle de mange medlemskort jeg har til forretninger. Den æske er lidt større og kunne bruges til nogle af alle de dimsedutter jeg altid har på mit arbejdsbord. Æsken kunne evt også bruges til at skjule den evigt grimme emballage på vitaminpillerne, så de kunne stå på spisebordet. Så var der måske en chance for at jeg huskede at spise dem...

Pris, kr. 59,-

Tæppe til gulvet i hovedsageligt bomuld. Størrelser og mønstre varierer. Den valgte her vil være flot til en ensfarvet sofa, hvor tæpperne med mere markante striber og mønstrer vil være flotte til sofaer med tekstil med flerfarvet vævning.

Pris for den viste, kr. 2499,- 

Måske ikke et produkt der passer ind i en nordisk-etnisk stil, men den passer alligevel super godt til de andre ting, der alle udstråler en livsglæde og -kraft. Bilplakater plejer at være noget med en masse blankt krom og halvnøgne kvinder. Denne plakatserie tager udgangspunkt i markante kørertøjer fra filmens verden. Det er både fra Ghostbusters, Tilbage til Fremtiden og denne fra Pulp Fiction.

Pris, kr. 199,-