Knager for enhver smag

Der findes rigtig mange forskellige knager og knagerækker. Jeg har været ved at lede efter nogen som både er pæne og funktionelle, og ikke ligner dem man ser alle andre steder.
Knagerne har jeg delt op i fem forskellige kategorier: Knagerækker, naturmaterialer, metaller, figurer og mønstre.

Af knagerækker er jeg ret vild med Marimekko's Polku designet af Mikko Laakkonen. Det er ikke typiske kroge, men nogle bløde firkentede klumper som fungerer som knager. Man sætter træskinnen fast på væggen og trækker så de farvede plastknager langs skinnen i den position man nu gerne vil have dem i. Det er let at ændre på knagernes position både vinklen og stedet på træskinnen. Til hver skinner følger tre knager. Den smukkes udgave er den med grå og sorte knager, men den fås også med grønne knager og med blå/gul/rød. Prisen er €€99 her.
Design By Us har lavet en moderne knagerække kaldet Wallhooker. Den er lavet i aluminium og har som sådan ingen knager. Den minder ret meget om en stor flad krudsedulle, hvor man kan hænge bøjler på. Man kan også købe nogle små kroge som passer til, og så er den jo en lidt mere traditionel knagerække. Prisen ligger på 1600kr og den kan købes her.
Scribble er en en sjov knagerække der er inspireret af tegning med kalligrafipen. Man hænger så sine ting på spidserne af tegningen og buerne nederst kan bruges til at hænge bøjler, halstørklæder og paraplyer på. Scribble fås i sort, hvid og rød, alle koster £39,99 her.

Indenfor kategorien naturmaterialer findes der jo et udtal af knager. Mange af dem har man set så mange gange at de ikke er specielle længere. Selvom den ligner mange af dem man har set før, kan jeg altså ret godt lide Giant Wooden Wall Hook. Der står ikke hvilken træsort der er brugt, men jeg tror det er valnød eller teak, da det har en mørk farve med masser af glød. Knagen, som også kan fungere som greb, har en diameter på 7 cm og går 3,5 cm ud fra væggen. Træet er slebet og poleret, så knagen ser helt blød ud. Prisen er £6,5 og knagen kan fås her.
De små knager, Hook Tippetop, i malet træ fra Oyoy er altså også ret fine. De har en kegleform, som gør at man ikke ser nogen skrue ind i væggen, og det er på selve knagen at man hænger sin jakke. Der er fem malede udgaver - hvid, sort, lyseblå, gul og lyserød samt en udgave i ubehandlet bøgetræ. De fine små knager har en diameter på 2,8 cm og koster 69kr stykket her.

Metallerne er ikke til at komme udenom i boligindretningen, så hvorfor skulle man ikke også kunne få sig nogle pæne knager i kobber, messing eller alu.
Jeg er virkelig vild med de smukke knager i messing eller kobber fra Speedtsberg. Det er ikke klassiske runde knager, men de har fladt "hoved" og en smuk organisk form. Der er fire forskellige størrelser som man sagtens kan blande mellem hinanden. Den lille knage er egentlig ikke specielt lille, da den måler 6,5 cm i diamter, mellem er 7,5 cm i diamter, den store har en diameter på 9,5 cm og den helt store mega knage måler 12cm, hvor den er bredest. Priserne ligger fra 90 til 160 kr stykket. De kan købes i LivingSweetLivings webshop her.

I kategorien med knager, som er en figur og et lille kunstværk på væggen synes jeg helt klart at Barrina Hook. Det er nemlig knager lavet så de ligner proptrækkere med træhåndtag, som er skruet ind i væggen. Så dette er knagen til den vin-interesserede. En Barrina Hook koster 14,5€ og fås her.
Butterfly er både knager og et lille opbevaringssted i ét. De fine knager er designet af danske William Ravn fra Makers With Agenda. Butterfly knagerne er som navnet antyder formet som en stillistisk sommerfugl, hvor man kan hænge sin jakke på vingerne og lægge sine nøgler og småting i rummet mellem vingerne, materialet til knagen er lakeret stål. Der er to størrelser og syv farver at vælge mellem. De små Butterfly knager måler 17x9x8 cm og koster 186kr stykket, de store måler 22x11x11 cm og koster 224kr stykket. Køb Butterfly her.

Knager med mønstre vil give lidt ekstra pynt til væggen.
De er blevet nævnt på bloggen tidligere, men de er stadig smadder fine, knagerne fra Chocolate Creative. Det er egentlig nogle meget simple knager lavet af krydsfiner, men de har fået sat et motiv forrest af broderier eller landskabsmalerier. Der er to størrelser - en lille som måler 5 cm i diamter og 5 cm fra væggen hvor prisen er 84kr, og en stor har en diamter på 7 cm og går 5,3 cm ud fra væggen, den koster 140kr. Se alle de smukke knager på Chocolate Creative's Etsy side, hvor de også kan bestilles.
Der findes jo et væld af fine porcelængs knager i et utal af farver og mønstre. Nogen af mine personlige favoritter er Ink Sun fra danske Casalinga. Det er flade knager med et fint mønster, som bedst kan beskrives som en blækklat i midten hvorfra der er trukket tynde streger. Disse knager kommer i sort og guld, begge på en hvid porcelænsbaggrund. Der er to størrelser - en lille med diameter på 4 cm og 1,5 cm dybde og en stor med diamter på 6 cm og 2 cm dybde. Prisen er 70kr for de små og 80kr for de store og begge kan købes her.