Lysestager til fire lys - adventslysestager

På søndag er det første søndag i advent, så der skal laves adventskrans.
Hvis du gerne vil have en adventkrans, som du kan bruge hele året og ikke kun i december, kan du jo bruge en lysestage til fire lys.

Der er rigtigt mange på markedet, og de fleste er meget velkendte som String fra Ferm Living, Kubus stagen fra By Lassen, Finsdottirs Four Elements, Kählers Illumina og Heima fra Normann Copenhagen.

Jeg har dog lagt vægt på nogle af dem, man ikke ser i alle vindueskarme, og som sagtens kan bruges hele året, ikke kun til advent.
Hvis du skynder dig, kan du endda nå at bestille og få dem hjem inden på søndag.

Skal din lysestage til fire lys pyntes lidt op til sæsonnen, kan du kigge forbi bloggen på fredag, hvor DIY Fredag er med ideer til gør-det-selv adventskranse, og jeg lover der også er lidt pynt til lysestagerne omtalt i dette indlæg, ikke kun gør-det-selv-fra-bunden adventskranse.

Lysestager som er oplagte at bruge som adventsstager

Candle Cube er designet af Stefan Bräuner, og er en træklods med plads til fire bloklys (med diameter på 5cm). Hullerne til lysene er nærmest boret ned i træet, men så tæt på kanten at lysene kommer til at stikke lidt udenfor klodsen. Det gør den mere dynamisk at kigge på, og får den til at skille sig ud fra mængden.
Candle Cube er lavet i hvidpigmenteret egetræ og måler 20 x12 x 12 cm.
Den kan købes her til 700,-

Lysestage Candle Cube

 

En lysestage som er helt oplagt som adventsstage, er glaskassen fra Ib Laursen. Den kan nemlig nemt pyntes op med grankogler, julekugler, gran, kunstig sne eller andet julepynt nede i kassen.
Det giver sig selv at stagen er lavet af glas, eftersom den hedder glaskasse, med bund og kanter i metal.
Den kvadratiske adventsstage måler 14,5 x 14,5 x 5 cm og er set hos Notre Dame 

Glaskasse Adventsstage Ib Laursen

 

Sinnerups eget mærke Créton Maison har en lysestage, kaldet Donna, som kombinerer to af de hotteste materialer i indretningen for tiden, nemlig marmor og metal - enten med hvidt marmor og kobber eller grønt marmor og messing.
Bunden er i sten med holdere til lysene i metal, placeret i hver sit hjørne. De fire lyseholdere er i forskellige højder, som giver stagen liv og gøre den oplagt som adventslysestage.
Donna stagen til fire lys måler 15 x 15 x 11 cm og begge modeller kan købes i Sinnerups webshop her til 249,95

Donna Marmor Lysestage Til Fire Lys

 

Lidt mere julet bliver det med den store stjerne lysestage fra Madam Stoltz.
Der er masser af stjerne i julen, det var jo den, der ledte de vise mænd til Jesusbarnet, så lysestagen formest som en stor stjerne, er rigtig fin som adventsstage.
Det er en meget stillistisk stjerne, som er tredimentionel og bukket i metaltråd. De fire lys er nærmest placeret uden på stagen, med stjernen i midten, men armene, som holder lysene, er en tydelig del af selve stjernen. Enkel og alligevel effektfuld i sit udtryk.
Stjernestagen findes i sort metal, messing og kobber, og måler 20 x 27 cm. De koster alle 199,- stykket hos Butik Unik.

Stjernelysestage Fire Lys Messing Madam Stoltz

 

Min personlige favorit er Candle9 stagen, som står på min reol og pynter året rundt.
Det er en meget minimalistisk lysestage lavet i jern. Det er nærmest en kasse, hvor to af siderne mangler, med ni huller i toppen. Dertil kommer fire jernrør, som man kan flytte rund og placere i hullerne. Man kan altså give den forskellige udtryk, alt efter hvor man sætter sine lys.
Kassen måler 20 x 20 x 5 cm og hver lyseholder er 10cm høj.
Candle9 stagen koster 795,- og kan købes her.

Candle9 Lysestage

 

Update 2016:
Det ser ud til glasstagen fra Notre Dame ikke længere er til salg på ders webshop.