Lamper til min stue

Jeg er på udkig efter en ny lampe til vores stue. Lige nu har vi to smalle glaspendler hængende sammen i et hjørne ved siden af en reol, men nu vil jeg gerne prøve noget nyt, lampen skal dog blive hængende i hjørnet. Jeg er ikke så meget for at have en pendel hængende over sofabordet, har mere brug for et diffust lys i hele rummet. Manden har gjort mig opmærksom på at det jo skal være en lampe hvor man ikke kan se pæren, så jeg ikke brokker mig over at blive blændet. Men på den anden side vil en massiv skærm jo tage meget af lyset, så jeg er kommet frem til, at jeg godt kan leve med at man kan se pæren, hvis det er en stor, smuk globepære - med mat glas. Så lamper af metalstænger er lige nu højt på min ønskeliste. Her er et lille udvalg af de lamper jeg har haft kig på.

Pernille pendlen fra Bloomingville, som godt kan minde og en diamant form, lavet af sorte metalstænger. Lampen har en diameter op 55cm og er 32cm i højden. Der medfølger både ledning og fatning, men pæren skal man selv sørge for, men det gør jo ikke noget, så kan jeg få lige præcis den jeg vil have. Pernille lampen koster 1249,95 og kan bestilles her.

Et mere rodet udtryk har Asymmetric lampeskærmen fra House Doctor. Det er et stort virvar af metalstænger i farven gunmetal rundt om pæren. Lampen fylder 45 x 45 cm. Man skal selv ud og have fat i både, ledning, fatning og pære til denne lampe. Prisen ligger på 500kr her.

Hvis pæren skal være skjult kunne det se meget fint ud med en Verner Panton Moon lampe fra Verpan. Det er tynde metallameller, der snor sig rundt om pæren. Til denne lampe medfølger både ledning og fatning, og man behøver ikke nogen speciel smuk pære, da den jo ikke kan ses. Prisen for Moon lampen er 3995kr og den kan bestilles her.

Alba er en super smuk lampe lavet af flettede baner af teak på den ene side og lys ask på den anden side. Det mørke træ yderst og det lyse inderst. Lampen leveres samlet med ledning, fatning og baldakin til at sætte i loftet. Alba lampen kan købes her til 4900kr.

Hvis nu jeg kan leve med at kunne se glødetråden i en globepære, kan det være jeg ender med den fine lampe med glaskugler fra House Doctor. Man trækker simpelthen 12 store glaskugler på størrelse med en globepære, der hver har et lille øsken, ned over ledningen, mens pæren hænger i bunden. Der kommer et smukt spil i lyset når der går gennem de mange lag glas. Der medfølger ikke pære, men stofledning og fatning i bakelit er med i prisen. Lampen koster 850kr i denne webshop.