KVRL Design

Island er andet end vulkaner der stopper flytrafikken, gejsere og statsbankerot. De har faktisk også en hel del spændende kunstnere.
Thorbjörns Einars Guðmundssonar som arbejder under navnet KVRL Design er en af dem.
Der er noget tidsløst og alligevel meget moderne over hans billeder. At han vælger at bruge kvadratisk format til flere af sine plakater giver en anderledes dynamik til billederne, som er med til at vise, at de er noget for sig selv.
Hvert motiv kommer kun i én størrelse og én farve, så det er meget rart, der er taget stilling for dig, hvilken størrelse man skal have, hvis man har forelsket sig i en af plakaterne.
Motiverne er kantede figurer, som er sat sammen af stykker med marmor-agtig, abstrakt struktur, der giver figurerne et kollage-lignende udtryk. Meget svært at beskrive, så tjek billederne ud og se, om I forstår, hvad jeg prøver at forklare! Fordi figurerne er sat sammen af kantede stykker, får selve figuren også et kantet, geometrisk udtryk. Nogle er abstrakte, men nogle har også en klar form, bl.a. et hjerte på Hjartartré og et hexagon på Mýrarós og Hrafnþyrnir. Hver plakat har en enkelt stor figur midt på, på en ensfarvet baggrund. Hvilken farve baggrunden har skifter mellem de forskellige plakater, hvor nogle er lyserøde, lilla eller blågrå, mens andre har hvid baggrund.
Thorbjorn har kun lavet et begrænset antal af hver plakat, som alle kommer nummererede og signerede.
Hvis du gerne vil have dit eget KVRL Design billede på væggen, kan du købe plakaterne (uden ramme) på Thorbjorns hjemmeside. Priserne ligger fra 7900 ISK (ca. 380dkk).
Vil du gerne vide hvad navnene på plakaterne betyder, må du have fat i en der forstår islandsk, for Google Translate er ikke til den store hjælp.