Kreative Påskeæg

Påskeæg behøver jo ikke være hverken chokolade eller pyntede æggeskaller. Både børn og voksne kan lave fine, kreative påskeæg i bl.a. garn, perler, papir og filt. Og hvis man ikke har tid, overskud eller evnerne, er der også mange, som sælger deres hjemmelavede påskeæg.

Så selvom det ikke er fredag, får I lidt DIY idag alligevel. Påsken er jo tid til hygge med familien, så hvorfor ikke lave noget kreativt sammen?

Jeg har stadigvæk til gode at lære at hækle. Men hvis man er en ørn til det, kan man lave de fineste påskeæg. Stoff og Stil har endda lagt en gratis opskrift på deres hjemmeside på to forskellige hæklede påskeæg. Find opskriften her.
En anden opskrift på hæklede påskeæg findes på Hendes Verdens hjemmeside her. Her er påskeæg i flere farver eller med et bånd med sløjfe eller blomst rundt om.
Men hvis man lige som mig ikke er skarp med en hæklenål, kan man let få fingre i hæklede påskeæg alligevel, da der er mange, som sælger nogen de selv har lavet. Bl.a. på Etsy her jeg fundet flere forskellige hæklede påskeæg til salg bl.a. ensfarvede æg fra polske MyFirstToy til priser fra 21,34
Eller små stribede æg fra MadeByElina fra Letland (ses herunder), hvor et sæt med seks æg koster 113,80.

Lettiske Aeg

Hama perler er stadig vældig populært, og ikke kun blandt piger i børnehavealderen. Større piger og voksne hygger sig også med at lave ting i de små plastikperler.
Påskeæg lavet i Hama perler er gode både som pynt, men sådan et æg kan også bruges som en coaster på påskefrokost-bordet.
Vil du have en helt lige kant rundt om påskeægget og ikke en tilfældig hakket kant, kan man købe en påskeægs perleplade til 12,- hos Onkel Carsten her.
Mangler man inspiration til mønstre til perle-påskeæg, kan man få en masse ideer fra denne engelske hjemmeside. Du kan også på Hama's hjemmeside melde dig ind i Club Hama, hvor folk kan lægge mønstre og anden inspiration til perler på, og det er ikke kun påske-ideer. Du finder Club Hama her.

Hama Paaskeaeg1

Du kan også filte påskeæg. Hos Familie Journalen finder du en fin guide til, hvordan du beklæder flamingoæg med filt og giver dem pynt i form af bl.a. perler og palietter. Find opskriften på filtede æg her.
Vil du gerne have filt hele vejen igennem påskeægget, kan du her finde en vejledning hos Shelterness på engelsk med rigtig gode billeder til det.
Er filtning ikke noget du lige brænder for at kaste dig ud i, kan du også købe filtede æg. Én Gry og Sif har for Rikki Tikke til påsken 2015 lavet en rigtig fin krans af filtæg. Der er to farvenuancer, bløde farver eller klare farver, og de koster 99,95 stykket. Samme firma har lavet andre påskeæg i filt (bl.a. dem herunder) som også kan købes hos Rikki Tikke her.

Sifoggry Paaskeaeg

Påskeæg kan også laves i papir.
Enten som helt flade, du kan finde et gratis ark med æg til print hos By Klitfelt (dem på billedet herunder). Du kan også lave dem af decoupage papir, gavepapir eller andet papir med mønstre du godt kan lide. Bare husk at komme et stykke karton i midten for at stive papirsæggene.
Skal der være mere fylde på papir påskeæggene, kan du finde en god vejledning her til æg af flere stykker karton (ses øverst på siden).

Papir Paaskeaeg

Jeg kan rigtig godt lide selvhærdende ler, Fimo og andre lertyper som enten tørrer ved stuetemperatur eller i ovnen. Det kan man selvfølgelig også lave påskeæg af. På bloggen lrke er der en fin vejledning til flade påskeæg med blondemønster lavet i Cernit (ovnhærdende ler). Den kan du finde her. Nederst på siden er der også et link til hendes shop, hvor du kan købe æggene færdiglavet, også som fine små øreringe, hvis du ikke selv vil kaste dig ud i projektet.

Cernit Paaskeaeg

 

Update 2017 
Den filtede krans fra Én Sif & Gry i klare farver er udgået.
Bloggen By Klitfelt er lukket, så vejledningen til hendes papir-æg er gået tabt.