Korkskåle
Kork har været i boligtrenden de seneste par år - en forlængelse af alle naturmaterialerne; træ, marmor, skifer osv. Jeg har set flere forsøg på lysestager af kork, men desværre er de ikke så brandsikre. Til gengæld har jeg nu fundet nogle skåle jeg synes er helt fantastiske uanset om man skal bruge skålen til frugt eller en sammenplantning af sine sukkulenter.
Skålene kan bruges både til servering af salat (uden dressing), frugtfad, sammenplantninger, smykker (øreringe med "stikker" kan sættes fast i skålens kant), skrivebordroderiet, nøgler i entréen osv.
Og så er der noget lidt øko-agtigt over kork. Selvom man høster korken fra et træ så kommer det igen, så man ikke er nødsaget til at fælde træet. Designeren Malanie Abrantes (Californien, USA) skriver at 50% af verdens korkhøst kommer fra Portugal, men at hun ellers foretrækker at bruge lokale "råvarer" til sine produkter. Hun gør en dyd ud af at alt er håndlavet og derfor kan man ind i mellem opleve at enkle af produkterne er udsolgt. Man kan dog nemt kontakte hende for at høre, hvornår hun har tid til at lave en ny skål eller vase af kork.
Pris fra $ 25,-