Kork i mange afskygninger

Kork er et materiale som har bidt sig fast. For mig var det sådan lidt 70'er agtigt, men man har fundet nye anvendelsesmuligheder for det lækre naturmateriale.

Hvis man gerne vil have kork ind i boligen på en ny måde er der lidt forskellige ideer her.

Der findes mange forskellige lamper i kork. En mulighed er den store pendel Pieces Inc, hvor skærmen er håndlavet af tyndt kork. Den koster $1200 her.
Er man til tykkere og mere fast kork, kan man gå efter Coupoles lamperne fra Seletti. Det er en hel serie af loftslamper i kork. De kan købes her til priser fra 2295kr.

Hvis man ikke vil have korken ind i stuen kan man hænge den ud i træerne, i form af et lille fuglehus. Huset er lavet til små sangfugle, og kommer som to flade stykker kork man hurtigt former som kegler og klikker sammen. For at få korken mere holdbar til vind og vejr er det blandet med gummi. Det søde lille fuglehus i kork kan købes her til £22,50.

Kork behøver ikke været et hård uarbejdsomt materiale. Den flotte skål fra Bambu er lavet i helt tyndt bæredygtigt kork. Det føles næsten som læder og kan formes og foldes uden problemer. Endvidere kan korkskålen vaskes i maskinen. Køb den runde kurv i kork her til 299kr.

Kinesiske Bambu har også lavet en fin kopholder i kork. Hvis man bruger en genbrugelig kopholder, når man køber en kaffe to-go, sparer man en masse papirskopholdere. Den bløde kork-kopholder skal nok sørge for du ikke brænder fingrene på koppen, og så er den ret blæd og lækker at holde ved. Den passer i omkreds til standart engangs-kaffekopper. Den koster $5 her.

Det bløde kork er også brugt til de smukke puder fra Neon Living. I kanten har de fået et tyndt farvet bånd til at bryde kork-fladen. De kommer først i handlen til november og kommer til at koste 499kr med inderpude i fejr.