In a New York Minut - Liseborg.dk

Jeg har brugt den sidste uge i New York og der er blevet kigget meget efter design og indretningsinspiration. Nedenstående er bud på ting, som jeg synes er et kig værd, når du alligevel er på disse kanter, men især hvis du skal flytte finde ting til din New Yorker-lejlighed.

1. A&G Merch, 111 North 6th St., Williamsburg

I Williamsburg fandt jeg denne skønne forretning. Atmosfæren var afslappet og priserne meget fair.

Williamsburg er der hvor de mindre etablerede kunstnere har råd til at bo i New York. Det er en voldsom dyr by at bosætte sig i. Bydelen er lidt af et åndehul i forhold til Manhatten. Husene er sjældent op til mere end 2. sal og langs mange af gaderne er der beplantning. Caféerne er meget hyggelige og usnobbede. Bestemt et besøg værd. Det var også i denne bydel jeg fandt en butik, der forhandlede skandinavisk design. De havde desværre lukket, og jeg kan derfor ikke fortælle så meget om historien bag.

2. Crate and Barrel på hjørnet af 6th St. og Madison Ave. og på 611 Broadway.

Dem kan vist ikke helt komme uden om, når det drejer sig om indretning i større byer i USA. Og lad det være sagt med det samme; det er ikke alt der falder i lige god jord. Men de kan skabe store produktioner til humane priser og så vælger man jo i bund og grund selv hvad man vil købe. De har fokus på alle aspekter af hjemmet; bad, højtider, køkken, kontor og husdyr.

Bemærk deres store glæde for Marimekko, hvor der er et relativt stort udvalg af sengetøj. C&B leverer også til Danmark, så skulle du have for travlt til en rejse, så må du foretage rejsen virtuelt.

3. The High Line, flere opgange, strækker sig fra W 30th St og 10th Ave til Gansevoort St.

En nedlagt højbane, hvor planter og buske til start fik lov til at passe sig selv. Siden er det blevet organiseret og er blevet til endnu en park i byen. Her er du dog sikret der ikke er biler og cykelister. Æstetikken er i top! Der er brugt nogle af de gamle spor, men ellers er stien beklædt med træ. Rundt omkring er der placeret solvogne, der kan rykkes med da de er placeret på de gamle "rails". Stedet går rigtig godt i tråd med LivingSweetLiving og vores tanke om anderledes anvendelse af ting, smukt design, optimal udnyttelse af rum (indendørs som udendørs) samt at have tanke på miljøet.

4. Artifacts 20th Century, 125 Crosby St, SoHo.

Genbrug i den dyre ende! Du kan finde Wegner og danske klassikere som Svanen i denne forretning. De har kastet deres kærlighed på især 1960'erne med pile deres peger på både tiden før og efter. Jeg faldt pladask for deres verdenskort som er fra et gammelt amerikansk flyselskab. Havde jeg bare haft vægpladsen...

SoHo og Nolita har igennem mange år været meget populære at færdes i og ikke mindst bosætte sig, hvis man havde lidt penge. En nyere beboer i den retning er Dakota Fanning og så skal det da også nævnes at det er i dette område at Jessica Biel og Justin Timberlake har deres daglige gang når de er i NY.

5. Housing Works, 126 Crosby St, SoHo

Har du brug for litteartur til inspiration eller har du brug for et par coffe table books så kan jeg varmt anbefale .... Bøgnerne er genbrug, men når du køber her går pengene til et godt formål. Ydermere er rummet intet mindre end fantastisk! Gå derind og drik en kop kaffe også selv om du ikke har tænkt dig at købe en bog. Stedet skal opleves!