Humoristisk design fra  Lilli Grewe

Den tyske designer Lilli Grewe startede i 2014 sit brand Kitchcanmakeyourich. Og hendes ting er da også en smule kitch, men om hun er blevet rig af det, kan jeg ikke udtale mig om.
Lilli Grewe tager hverdagsobjekter og giver dem en ny funktion, ofte laves de i egetræ.
Hendes ting bliver produceret af lokale håndværkere, så ikke noget med masseproduktion i Østen. Der bliver kælet for detaljerne og håndværket bag.

Jeg er helt vild med hendes humoristiske tilgang til design, og hendes skæve produkter.

Ping Pong bordskånerene er ret sjove. Det er bordskånere formet som bordtennis-bat lavet af egetræ og kork, hvor håndtaget er i træ og "hovedet" er i kork. Korken går en lille smule henover træet, hvor de to dele mødes, så der kommer en lille niveauforskel mellem træ- og kork-delen.
En Ping Pong bordskåner måler 26 x 17 x 2 cm. Prisen for en bordskåner er 280,-

Ping Pong Bordskaaner

 

Et andet meget sjovt produkt fra Lilli Grewe er Bobby lampen, som er formet som en svupper. Ja, sådan en man bruger, når toilettet er stoppet. Lampen er lavet af egetræ med stofledning til.
Man skruer sin pære ind i bunden af svupperen og hænger den op i skaftet. Pæren stikker lidt ud under skærmen, så man kan jo bruge en af de store smukke glødepærer; det ser nemlig ikke vildt pænt ud med en elsparepære, når nu man kan se den.
Man kan sagtens hænge flere Bobby lamper op sammen, og lave en meget utraditionel lysekrone. Den kan også sagtens bruges som bordlampe.
Bobby svupper lampen måler 44 x 14 x 14 cm.

Bobby Lamper Lilli Grewe

 

Det er så nemt at glemme, hvor man har lagt sine nøgler. Men med en Boris nøgleholder er der ret godt styr på, hvor nøglerne er. Det er en stikdåse med fire tilhørende nøgleringe formet som stik, alt sammen lavet i egetræ.
Man sætter en stik-nøglering fast til sin nøgle, og stikket sættes i stikdåsen, når man ikke bruger sin nøgle, og den er nem at finde, når man så skal bruge den.
Stikdåsen kan sættes fast på væggen, så den ikke optager bordplads, som man normalt ikke har meget af i en entre.
En Boris stikdåse nøgleholder måler 24 x 6 x 5 cm og koster 650,-

Boris Noegleholder

 

Jeg har ikke kunnet finde danske webshops, som sælger alle de fine Lilli Grewe ting. Så måske det er noget, jeg skal få hjem til min webshop.
De kan dog alle købes hos Kitch and Make You Rich webshoppen.