Grafiske gengangere

Det er ikke breaking news. Faktisk slet ikke. Men puder med simpelt, grafisk design kan altså et eller andet. De fortsætter med at komme i nye former og farver, og jeg er stadig pjattet med de fleste grafiske modeller. De er lette at sætte sammen, mønstrene kan kombineres på kryds og tværs og med en enkelt ny pude i sofaen, kan den få et helt nyt udtryk. Det er altså en af de billigste fornyelser af stuen og der er altid plads til en ekstra. Jeg har fundet tre eksempler på puder med et smukt grafisk udtryk, som sagtens kan kombineres med mere feminine farver.

Den første er fra det danske mærke Place de Bleu, der har et meget fint koncept. De blander skandinavisk design med globalt kunsthåndværk. Alle deres produkter bliver fremstillet af indvandrerkvinder. Det globale udtryk er tydeligt i mærkets farver og mønstre. Puden Samur er designet af en syrisk kvinde på værkstedet. De enkle linier gør, at puden er let at matche med andre puder. Hold øje med Place de Bleu, der også har lavet et samarbejde med NØRGAARD på Strøget, hvor værkstedet syr tørklæder af tøjbutikkens stofrester. Tørklæderne kan købes i NØRGAARD på Strøget. Puden måler 45x45 cm. og koster kr. 800,-, og den kan købes på Place de Bleus egen webshop.

Den anden pude jeg vil fremhæve, er fra det danske mærke FUSS af designeren Karen Mimi. Mønstret i puden A3 er sammensat af trekanter, den strikkede struktur giver en tydelig fornemmelse af det nordiske. Den måler 42x42 cm. og koster kr. 440,- hos moods.dk

Den tredje pude kommer fra et andet dansk designmærke, nemlig OYOY. Bag mærket står interiør- og møbeldesigner Lotte Fynboe. Puden hedder Fluffy Cushion og vævningen og de sorte og grå felter giver den et flot flettet look. Fluffy Cushion måler 40x70 cm. og koster kr. 399,- hos Luxoliving.

/Camilla