Giv julekuglerne personlighed

Ingen jul uden julekugler! Der findes jo et utal af variationer af farver, former og størrelser, men man kan også give dem sit eget personlige præg. Jeg har fundet lidt forskellige måder man med lidt fingerfædighed kan ændre lidt på de fabriksfremstillede glaskugler man kan købe i bl.a. Søstrene Grene og Ikea ved juletid og gøre dem til noget helt unikt.

Tag nogle ensfarvede julekugler og dæk den øverste halvdel af med malertape. Underdelen males så man guld-spray, og så har man to-farvede julekugler. Man kan jo også vælge en anden farve at spraye på bunden, alt efter hvilket udtryk man er ude efter.
Man kan også male den øverste halvdel af julekuglerne med helt almindelig akrylmaling inden man spayer med guld på den nederste del. Så bliver den øverste del helt mat og den nederste blank guld.

En anden måde at give julekuglerne personlighed, er ved at male de små kraver en neon farve. De er nemme nok at få af og på, man skal bare være lidt forsigtig. Ved at give kraven en skarp farve træder det enkle ved selve julekuglen frem på en helt anden måde.

Man kan også male på julekuglerne. Hvis man er fiks på fingrene kan man male i frihånd, eller vælge at bruge en skabelon at male efter. Brug en sprittusch med en tynd spids, men husk at lade det tørre godt inden man rører ved tegningerne, så det ikke bliver tværret ud.

God fornøjelse med at gøre julekugle DIY projekterne. Fortæl gerne om andre måder man kan pynte op på julekuglerne.