Forny badeværelset (inden der kommer gæster i julen)

Badeværelset har det sidste årti skiftet karakter til at være velvære og spa-værelset. Altså et rum, hvor det skal være hyggeligt at være, og man skal have lyst til at bruge tid i rummet.

Det handler i høj grad om, at den personlige stil fra resten af boligen går igen på badeværelset.
Så er du til farver og pang, skal dit badeværelser ikke være hvide klinker og stålamature. Der skal mere liv og gang i den. Og hvis du har en hel ren og enkel, nordisk stil med naturmaterialer i neutrale farver, nytter det ikke at dit badeværelse er holdt i klar blå.

Det er ofte de små detaljer, som gør et rum personligt, og det gælder selvfølgelig også for badeværelset.

Skal du have huset fuld af gæster i julen, kunne det jo være en oplagt grund til lige at give badeværelset en mini-make-over.

Du behøver ikke at skulle skifte håndvask, klinker og skabe.
Det er bare nogle små detaljer, der skal tilpasses til dig.

Her giver jeg nogle små fif til at give badeværelset personlighed.

 

Planter

Sørg for at have nogle planter på badeværelset. Mange planter trives faktisk bedst i det fugtige miljø på badeværelset.
Orkideer er regnskovsplanter og derfor oplagte til badeværelset, ligesom fredslilje, hængefigen, hjerte filodendron og bregner også er ret glade for at bo på badeværelset.
Selv kaktus og sukkulenter, som jeg ellers forbinder med ørken, er gode at have på badeværelset, især hvis man har det med at glemme at vande sine planter, er de en oplagt plante på badeværelset, da de får fugt fra luften.
Har du et meget mørkt badeværelse uden naturligt lys, vil du nok ikke få den store succes med levende planter her. Men der findes faktisk mange kunstige planter, som næsten ligner den ægte vare, så kan man på den måde alligevel få lidt af det liv planter giver.
På shoppen kan du finde urtepotteskjulere i forskellige størrelser fra de helt små til potter med diamter på 6 cm, til de noget større til potteplanter med diameter på 16 cm.

Fence Potter Vase Pure Culture

 


Flisestickers

Skal du have frisket fliserne på badeværelset op, behøver du ikke skifte dem ud, men bare sætte flise stickers på.
Det lille århusianske firma Home Junkie (som tidligere hed Tile Junkie) laver klistermærker, som er beregnet til at sætte på fliser. De kan sagtens holde til at blive våde, da de er lavet af det samme materiale som reklamer på biler, så der skal en del til, for at de bliver ødelagt.
Der er stickers med mønstre, motiver eller små budskaber i sort på klar baggrund, så man kan se flisen bagved. Der er også de mere farverige med motiver fra designfirmaet dims' univers.
Det er en hurtig og nem løsning, for at give badeværelset mere personlighed.
Du kan på Youtube se en video på 12 sekunder med, hvor nemt det faktisk er at sætte en flisesticker op.
Og de kan selvfølgelig også bruges på fliserne i køkkenet, og på alle glatte overflader, så du kan også pynte spejle, glasplader, opvaskemaskinens front og lignende med Home Junkie klistermærkerne.
Prisen for en sticker med sort motiv er 45,- mens de med farverige dims motiver koster 49,- En æske med 9 stickers med sort print koster 295,- og den med dims stickers koster 329,-
Du kan finde dem alle i shoppen her.

Tile Junkie Badevaerelse

 


Opbevaring

Det er altid rart at kunne gemme sit rod lidt væk i pæn opbevaring.
Det kan være vasketøjet, som ellers bare ligger i en bunke ovre i hjørnet, som godt kunne bruge en fin vasketøjskurv. Jeg har et lille udvalg af forskellige stofposer og tasker fra House Doctor i neutrale designs, som vil pynte på de fleste badeværelser - ihverfald mere end en bunke med beskidt tøj.

HD0003


Måske vil du gerne have en smart opbevaring til toiletrullerne, så er der mindre stofposer og kurve eks. lav stofpose med tern fra House Doctor, den store, firkantede Craft kurv i kraftig papirkvalitet eller Asger stofkurv i sort kanvas fra Living by Heart, som er fine til dette formål.

 

Craft Stor


Hvad med en lille opbevaringsmulighed til smykker og hårpynt. Hvis det skal gemmes lidt væk, kunne en Bell kugle (de findes i messing, blå og grøn) eller et Croz skrin (som er i sort/hvid, blå og grå) være oplagte, da de har låg. Ellers kunne det være en af de små, firkantede, unika skåle med dyr fra Lærke Langballe være fine til smykker og andre småting.

Lille Skaal Ged Laerke Langballe

 

Som tandkrus kan du bruge en af de søde Moodcups fra Livink med små ansigter, eller en af de større Mugtails kopper med dyremotiv eks. hjort eller moskusokse har den helt rigtige størrelse til opbevaring af tandbørsten.

Kinto Mugtail Fawn Hjort

 


Levende lys

Der er ikke noget, der giver hygge og personlighed som levende lys. Og hvis de bliver placeret i en fin lysestage er det bare prikken over i'et.
Jeg vil anbefale, at du bruger fyrfadslys på badeværelset, da der er risiko for at høje kronelys kan vælte, mens man ikke lige er i rummet.
Brug evt. lys med duft, som jo kan være meget godt på badeværelset.
Jeg er personligt helt vild med de oxyderede lysestager fra COZY room, som får det smukkeste spil i overfladen, når der er lys i. De findes i to størrelser og med grå og med guld overflade.
Pipe stagen fra House Doctor er i mørkegråt/sort glas, så den vil give et meget dæmpet lys, mens Mugtails kopperne har den fine detalje at dyrene på siden, som jo er i relief, træder helt tydeligt frem, når der er lys i.

Oxyderet Lysestage Cozyroom

Nu det er jul, kunne en lyskæde også være en fin detalje på badeværelset.

 

Magasinholder

Det er meget spa-agtigt at have en magasinholder fuld af lækre blade på sit badeværelse.
Det kan være både til eget brug (hvis man lige har brug for en pause for sig selv, et sted man kan låse døren) eller til at underholde gæsterne når de er derude.
I shoppen kan du både finde magasinholdere til væggen i form af læderstropper fra byRavn (som også er gode som knager til håndklæder) og til at stå, som dem i lakeret metal fra House Doctor.
Læderstropperne koster 149,- stykket og findes i lyst, sort, karamelfarvet og mørkebrunt kernelæder, mens dem i metal koster 390,- stykket og findes i hvid og sort.

Laeder Magasinholder Lyst