Farverigt boligtilbehør fra Aveva Design

Et af de brands jeg faldt for på Design Trade messen var Aveva Design fra Malmö i Sverige.
Deres ting er så dejligt farverige og glade, at man ikke kan andet end blive i godt humør når man ser på det. Så det vil jo være dejligt at have nogen af deres ting i boligen, så man kan blive i godt humør når man er hjemme. Deres motto er også "Color up your life" hvilket må siges at man gør, hvis man køber sig et Aveva Design produkt. Selvom produkterne er farverige, er der alligevel en klar tilknutning til den nordiske stil, med brugen af det lyse birketræ og det bløde uld.
Aveva Design, som blev dannet tilbage i 2010, tænker meget over at deres designs skal være bæredygtige og passe på miljøet. Så deres ting skulle gerne holde til at blive brugt uden at gå i stykker med det samme, samtidig med at der er en klar sammenhæng mellem design og funktion. De sørger for at tingene bliver lavet under ordnede forhold, hovedsageligt hjemme i Sverige.
Det produkt som fangede mig, hos Aveva Design, var deres ledninger (eller lamper om man vil) med træ- og filt-kugler. Navnet er WOW, som står for Wood & Wool, og ledningen kommer i tre forskellige farvekombinationer, hvor de lyse birketræskugler blandes med filtkugler i enten pink, orange og mat grøn, blå nuancer med limegrøn eller forskellige nuancer grå. Det er kun de nederste ca. 50 cm af ledningen, som ialt er 180cm lang, hvor der sidder kugler, resten er bar stofledning. Den sidste kugle på ledningen er en stor trækugle som også fungerer som fatning. Sådan en WOW lampe vil jeg gerne have! Alle tre udgaver af WOW fra Aveva Design kan købes her til 570kr stykket.
Man har før set gulvtæpper, bordskånere og måtter af filtkugler, men det er også noget af det Aveva Design laver. Jeg kan ret godt lide, at de har lavet firkantede måtter på 40x40 cm, som man kan sætte sammen og lave et større og helt unikt tæppe. Måtterne koster 635SEK stykket og kan købes i Aveva's egen webshop.
Deres nok mest kendte produkt er deres WOW hangers, som er knager i uld og træ. De kan bedst beskrives som æggebægre i birketræ med en filtkugle istedet for et æg som sættes op på væggen, og så hænger man sin jakke hen over filtkuglen og den yderste del træ. Der er to størrelser WOW knager at vælge mellem - S der måler 3,2 cm i diameter og går 7 cm ud fra væggen og M med en diameter på 5,2 cm og går 8 cm ud fra væggen. Den store kommer i 10 farver og den lille i 6 farver. De små knager fra Aveva Design koster 85kr stykket og de store 105kr. De kan alle købes her.
Jeg bliver også nødt til at nævne deres fine bakker i 60'er stil. De er farverige med cirkelmønster, en stor blomst i midten eller med harlekin tern, alle sammen holdt i klare farver. At få serveret morgenmad på sengen på sådan en bakke, kan da kun gøre ens dag helt fantastisk! Bakkerne er lavet af formpresset birketræ og har en diameter på 31 cm. Den farvede overflade gør at bakkerne kan holde til at blive vasket op i maskine, så det er jo et stort plus for disse bakker. Prisen for en Aveva Design tray er 295SEK og alle 8 forskellige designs kan købes her.

Ved nogle produkter nævnes prisen i svenske kroner, fordi jeg ikke har kunnet finde en dansk forhandler af tingene. Men hele sortimentet kan man købe gennem Aveva's egen webshop, som også sender til Danmark.