Et forsinket tillykke Børge M

Den 13. april 2014 ville Børge Mogensen være fyldt 100 år, hvis han stadig havde levet. Han har frembragt nogle af de mest ikoniske møbler i sit alt for korte virke.

Han havde en mission med sine designs:

"Mit mål er at frembringe ting, der vil tjene mennesket, placere mennesket i hovedrollen i stedet for med djævlens vold og magt at tilpasse mennesket til tingene".


Hjemmemarkedet var vigtigt for Børge Mogensen modsat hans konkurrenter Finn Juhl og Wegner. Det udmyntede sig bl.a. i FDB-møbler hvor COOP har sat J52 i produktion igen. En smuk og enkel tremmestol med armlæn, der fuldt og helt lever op til Mogensens egen forestilling om at kunne bruges i flere sammenhænge; til spisebordet og med lidt skind og en pude som en stilren lænestol.

Indtil 5. oktober (faktisk datoen for hans død i 1972...) 2014 kan man nyde hans livssværk på Trapholt samt spørge sig selv: Hvem har egentlig patent på at definere, hvad der er godt dansk design? 

Jeg tror da jeg lige slår et smut forbi for at nyde synet af hans mange smukke designs.

Har du lyst til Tremmesofaen eller et andet produkt fra hans hånd, så hold øje med Lauritz, der næsten altid har flere af hans ting til salg.

Havde jeg råd, ville jeg straks købe Jagtstolen der i sin tid blev designet til Snedkerlaugets Efterårsudstilling i 1950. Temaet det år var Jagthytten og derudaf udsprang stolen med lædersæde og synlige remme på ryggen. Jeg foretrækker den i eg og naturlæder, da jeg synes stolen blot bliver smukkere med tiden af lidt patina.

Den kan købes hos bl.a. Design Center Shop ( er pt ikke til at bestille i webshoppen) samt hos Decorate-kæden (som snart udvider med en butik i Vejle).

Pris kr. 24.149,-