Et designet brød - brød med kul
Jeg kom til at tænke på min mormors marmorkage, der sirligt var lagt sammen i to farver, men måske knap så meget marmor, da det blot var en bund i lys sandkage og en top der var mørk (med kakao i). Måske skulle sandkagen i stedet have heddet yin og yangkage eller Ebony and Ivory som i Paul McCartneys og Stewie Wonders sang? Nå, men det korte af det lange er at kagen var 2-farvet og nu har jeg lavet det med et brød. Og jeg synes selv at det ser sjovt ud. Her hjemme er det bare døbt kulbrødet, og min ældste datter er overbevist om at hun ikke kan lide det fordi der er kul i. Men lad det være sagt med det samme: Det afgiver ingen smag!
Jeg gjorde blot det at jeg tog grundopskriften til et almindeligt brød og delte det ved endt røring/æltning i 2. Den ene del (den lyse) fik lov at hæve mens den anden del fik en tur i røremaskinen med et brev af Kuro Powder fra Sort of coal. Mængdemæssigt svarer det til en god stor teskefuld kul. Du kan ikke bruge almindelig kul, så lad være med at kaste dig ud i at lave noget kul selv. Efter den sorte dej var rørt godt igennem fik den også lov til at hæve.
Da begge dele var hævet færdigt blev de lagt i brødformen lidt af gangen. Dejen var så lind at det kunne gøres med skeer. På den måde fik jeg blandet mindre stykker dej efter devisen skaktern.
Så var det tid til at bage og spise. 
Grunddejen jeg brugte var efter princippet "hvad jeg lige havde", men man kan nemt bruge en fra en kogebog. Så er man jo sikret en vis kvalitet. Det vigtigste er næsten at man ikke bruger en grundopskrift hvor dejen er for mørk af f.eks. malt, klid eller lign.
Man kan naturligvis lave et fint 2-farvet brød ud fra samme princip med frugtfarve eller at blande hakket spinat i den ene del. Det må jeg prøve næste gang. 
God weekend!