DIY til og fra mærker

Hvis man ønsker at julegaverne skal skille sig ud fra de andre under juletræet, er der mange måder hvorpå man kan gøre gaverne mere personlige. Jeg vil i denne uge kigge på indpakning af julegaverne.

Hvis man ikke ønsker at kaste sig ud i de helt store projekter omkring gaveindpakningen, kan man nøjes med at finde nogle til og fra kort som man ikke ser alle andre steder. Jeg har fundet nogle forskellige muligheder, som er nemme at lave uden man skal ud i de helt store keationer med masser af specielle ingredienser.

Der findes mange fine skabeloner på nettet, så det er lige til at printe sine egne til og fra kort.
Selvom de er på fransk er de nu fine alligevel. På den franske blog Zü ligger der et Google dokument med søde til og fra kort som man kan printe ud helt gratis. Du finder skabelonen her. Det er det samme motiv på dem alle, men i forskellige farver.

Spanske til og fra kort kan også sagtens finde vej til mine gave. Der er seks forskellige designs hvor man kan vælge om det skal være kun motiv med farver, motiverne med til og fra linier på firkantede kort, eller kun motiverne uden farver, så man selv kan farvelægge dem.
Update 2015 - Desværre er linket til download af de fine kort fjernet.

De søde til og fra mærker fra Mushi har fire forskellige motiver, en julemand, en engel, et rensdyr og en snemand som kigger op over kanten af kortet. De kan findes her og er lige til at printe ud.

Bloggen Domestifluff har også nogle rigtigt fine gavemærker man kan printe ud. De er mere neutrale og ser smadder godt ud sammen med indpakningspapir i samme stil. I dette blogindlæg finder du et link til dokumentet med kortene, som du kan downloade helt gratis.

Hvis du vil have andre design kan du på Pinterest finde utroligt mange forskellige til og fra kort som er lige til at printe ud, bare søg på "printable gift tags free".

En anden måde man kan pynte sine til og fra kort op på, er ved at bruge et stykke ensfarvet karton eller manilla mærke og kliste noget på. Det kan være en lille grangren, en slik stok, et mistelten blad, knapper, små hjerter syet i filt eller måske bare glimmer. Det er kun fantasien som sætter grænser for hvordan du vil dekorere dine gavemærker. Man kan hos Tina Dalbøge købe manillamærker i træfiner, de er rigtigt fine at bruge til de hjemmelavede til og fra kort.
Man kan også brodere julemotiver med korssting på de ensfarvede kort.

Man kan også bage sine til og fra mærker. Det kan være i saltdej eller i hjemmelavet "porcelæn". Du kan finde en opskrift og vejledning i på siden her. Man kan så rulle det ud og udstikke forskellige former og presse mænstre ned i det før det bages ved 120 grader i ca en halv time, alt efter tykkelsen på tingene. Husk at lave et lille hul i kanten, så det er til at sætte de hjemmelavede til og fra mærker fast på gaverne. Brug en sprittusch til at skrive bag på figurerne.

En tur omkring farvehandlen kan hurtigt give materialer til DIY til og fra kort. Man skal bare bruge nogle farvekort i grønne nuancer, som man klipper til trekanter på langs og så har man små juletræer lige til at hænge på gaverne. Man kan også vælge andre motiver. Det kan være kristtjorn blade eller brug røde farvekort til nissehuer.