DIY juletræ

Til julen hører juletræer, men de behøver ikke være meter-høje og være rigtige træer man har været ude og fælde. Det kan lige så godt være som julepynt. Her er lidt forskellige udgaver af DIY juletræer.

Man kan let folde et fint og enkelt juletræ i grænt karton. Her finder du en skabelon og en udførlig beskrivelse af hvordan du laver dit eget lille juletræ. Det ser rigtig fint ud med flere træer i forskellige størrelser og nuancer af grønt. De kan nemt bruges som bordpynt til julefrokosten eller bare som julepynt.

Tag en tur på loppemarked eller i genbrugsbutikken og find så mange bøger med grønt hardcover som muligt. Man kan også selv male omslaget grønt, men det skal gøre på forskellige måder, for det ser finere ud med mange forskellige forsider i forskellige grønne nuancer.
Bøgerne åbnes og samles på en træpind, her vil jeg anbefale en lange træ- dyvel, som kan købes i byggemarkeder. Det kan være en fordel at forbore huller i ryggen af bøgerne, så de er lige til at trække ned over træpinden. For at bøgerne ikke bare skal falde sammen og ligge i en bunke i bunden, er det godt at komme noget imellem bøgerne. Det kan være små sytrådsspoler eller ekstra stykkel dyvel. For at give træet ekstra effekt, kan man ind mellem bøgerne komme en lyskæde, så bogtræet oplyses indefra.
Læs mere om hvordan du laver dit eget juletræ af bøger her.

Hvis man ikke lige har en ordentlig stak bøger man vil ofre som julepynt, men godt kan lide ideen med at lave juletræer af bøger, er der en anden mulighed. Man kan folde en bog til et juletræ, hvor det er siderne som vender ud og danner træet. Man kan finde en skabelon til hvordan du folder dit eget juletræ af bøger og magasiner hos Martha Stewart. Du kan også se denne Youtube video fra Brogarv Design & Interiors, om hvordan du laver et magasin om til et juletræ.
Jeg kan godt lide træerne lavet af gamle bøger med gulnede sider, men dem af magasiner med farverige sider er nu også fine.

Man kan også strikke et juletræ. Der er et mønster på juletræet her og man kan så selv bestemme om man vil strikke grønne træer, om de skal være ensfarvede eller have flere farver eller om det skal være en helt anden og utraditionel farve. Jeg synes, de hvide strikkede juletræer er rigtigt fine, og især med de pink stjerner syet på.
Når man har strikket sit træ skal det en tur i vaskemaskinen for at det bliver filtet og æverfladen bliver tæt og vamset. Så det er med at finde strikkepindene frem og komme igang inden julemåneden er helt ovre.

Washi tape er også rigtig godt til at lave juletræer af. Man kan bruge det på væggen og lave en silhuet af et juletræ, men man kan også bruge det på hjemmelavede julekort eller lave et fritstående juletræ i tape. Jeg har fundet lidt forskellige billeder til inspiration.
Jeg kan godt lide de lidt mere tilfældige opklæbninger på væggen, frem for de mere opstillede og opmålte juletræer. 
Det samme gælder på julekort eller til&fra-kort, hvor man med fordel kan sætte børnene til at klistre tape i forskellige grønne farver eller med julemotiver på kortet, så det danner et juletræ.
Det fritstående juletræ er lavet af et stykke karton som er rullet til en kegle og så overklistret med washi tape. Nemt men stemningsfuldt.
Der er så meget inspiration at hente på nettet, og en hurtig google-søgning på "washi tape christmas tree" giver et utal af ideer.

God fornøjelse.