DIY Fredag: Vævet urtepotteskjuler i reb

I temaugen om trends skrev jeg både om sukkulenter og om vævede vægtæpper. Man kan også bruge vævning til andre ting.
Jeg har fundet en fin lille potteskjuler i reb, som passer perfekt til en lille kaktus eller sukkulent. Det er den vejledning, som er denne uges DIY Fredag projekt.

Ideen stammer fra den kreative blog The Lovely Drawer, som har mange fine DIY guides.

Når man bruger en potteskjuler i reb, behøver planten ikke være plantet i en fin potte. Teri fra The Lovely Drawer har faktisk bare plantet sin sukkulent i en overskåret halvliters flaske.
Så har man også en potte med lige sider, som gør skjuleren er nemmere at lave, end hvis siderne er skrå.

På den originale vejledning har hun brugt stykker af garn, som bliver hæftet på den ene side af rebpotten. Det er nemmere at styre korte stykke snor frem for ét langt stykke, som skal væves hele vejen op, men det sidste giver det pæneste resultat.

Materialer
Ståltråd, gerne en tyk type
Knibtang til at klippe ståltråden med
Tang til at bøje ståltrådsenderne med
Tyndt reb eller tykt uldgarn
Limpistol

Sådan laver du en potteskjuler vævet af reb

1.
Lav to cirkler af ståltråd, som er lidt større end omkredsen af plasticflaske-potten. Sørg for at hæfte enderne på ståltråden godt og klip de stikkende rester væk.

Vaevet Potte Staaltraad Cirkel Diy

2.
De to cirkler sættes sammen med ståltrådsstykker i samme højde som potten. Der skal være en masse tværpinde af ståltråd hele vejen rundt. Igen skal du sørge for at enderne bliver hæftet godt, og spidserne ikke stikker ud. Der skal være et ulige antal tværpinde, så det passer med vævningen.

Vaevet Potte Staaltraad Form Diy

3.
Væv rebet over og under dine tværpinde. Det skal være stramt, men ikke så stramt at ståltråden mister sin form. Sørg hele tiden for at skubbe rebet ned så vævningen bliver tyk og fast.

Vaev I Staaltraad Diy

4.
Fortsæt vævningen hele vejen op. Du kan skifte garn/reb undervejs med en anden farve, så potteskjuleren får flere farver. Hvis du skifter farve, behøver du heller ikke starte ud med et meget langt stykke reb, men kan nøjes med et kortere stykke og så skifte til den nye farve, når du ikke har mere.
Hvis du sørger for at skubbe rebet godt ned, så vævningen bliver tæt, behøver du ikke hæfte ender, når du skifter farve, da vævningen ikke vil gå op. Sørg dog for at enderne er på indersiden af potteskjuleren.

5.
Når du når til toppen, hæfter du enden på garnet på bagsiden. Tag et stykke reb i omkredsens længde og lim det fast på toppen. Dette skal ikke væves rundt, men ligge på toppen. Hvis rebet/garnet ikke er tykt nok til at dække kanten tilfredsstillende, kan du lime et stykke reb på ydersiden af kanten og et på indersiden, som sammen dækker over den øverste kant af ståltrådsformen.

Vaev Potte Diy

6.
Kom din plante ned i potten, og den er færdig.

Vaevet Reb Potteskjuler

Find den originale vejledning på engelsk her. Så kan du også se, hvordan man gør, hvis man vælger at lave potten med stykker reb som hæftes ved hver omgang vævning istedet for ét eller stykker reb.