DIY Fredag: Pynt kurve af flettet træ

Træ er som alle andre naturmaterialer stadig meget fremme i boligindretningen.
Nu er det dog ikke længere i den helt rå og naturlige udgave. Der må gerne ske lidt, og der kan manipuleres med materialerne.

Det er praktisk med kurve i træflet, men de kan også være lidt kedelige. De koster ikke ret meget og så er de ret nemme at få fat på på loppemarkeder, i genbrugsbutikker, i IKEA, i store plantecentre og mange andre steder.

DIY Fredag giver denne gang et par ideer til, hvordan du kan pifte dine kurve fletter af træ lameller (kurve i andre flettede naturmaterialer kan også bruges til flere af ideerne) op.

 

Du kan give kurvens lameller maskingtape. Du behøver ikke dække hele kurven med én slags tape. Det ser flot ud, hvis du bruger et par forskellige mønstre og samtidig lader noget af træet være udækket.

Kurv Med Maskingtape


Hvis kurvens trælameller er ubehandlede, kan du bruge helt almindelig akrylmaling til at friske den op med. Om du vælger at male det hele i én farve, i forskellige farver, eller måske kun maler en del af lamellerne, vil give vidt forskellige udtryk til kurven. Det er op til din smag, hvilke farver og hvor meget af det du bruger.

Kurven på billedet er Gaddis fra IKEA til 49,-

Malet Traekurv

 

Kurven kan også dyppes i maling. Altså bare en del af kurven, så der kommer en helt lige linie mellem maling og ikke-maling.

Kurv Dyppet I Maling

 

Istedet for en massiv flade med maling, kan du tynde malingen ud opefter, så det får en ombre effekt.

Mal Kurven Med Ombre Effekt

 

Korssting er jo også smadder moderne, så hvad med at pynte kurven med det.
Her er det bedst, hvis kurvens lameller sidder tæt og overlappene giver kvadratiske stykker træ. Så kan du nemt bruge hullerne mellem træstykkerne og så lave kryds hen over træet.
Brug farvet reb, som ikke er alt for tykt. Garn kan sikkert også godt bruges; måske kan det være en fordel at knytte eller flette det først, for at der kommer lidt ekstra tykkelse på.

Farvet Reb Kurv


Billeder fra Create and Babble, Tell Love and Party, EKO Johanna og Little Green Notebook