DIY Fredag: Opskrift på syltede agurker med dild

I år er første gang, jeg virkelig har haft held med at dyrke dild i haven.
Dild er en af mine yndlingskrydderurter, så jeg var rigtig glad for endelig at kunne plukke det fra egen avl.

Dild er jo godt til fisk og i kartoffelsalat, men også til syltede agurker.
Jeg synes ikke, at de syltede agurker, man kan købe i supermarkederne, smager af nok og da slet ikke af dild. De bedste syltede agurker er, efter min smag, de pickles, der er i McDonalds burgere, for de smager rigtig godt af dild. Amerikanerne har dill-pickles, men jeg har endnu ikke stødt på nogen syltede agurker med dild herhjemme.
Så jeg har lavet mine egne.

Da jeg ikke har et drivhus er agurkerne ikke fra egen avl. Det er økologiske agurker, jeg har købt på markedet på Ingerslevs Boulevard her i Århus. Jeg har tidligere lavet syltede agurker af helt almindelige agurker fra supermarkedet, så har du ikke lige et marked rundt om hjørnet, som jeg er så heldig at have, kan du sagtens bruge agurker fra Netto.
Skærmdild er ikke sådan lige til at finde i supermarkedet, så det skal være hjemmedyrket eller fra et marked.

Dild Agurker Til Syltede Agurker

 

Du kan også komme lidt dildfrø med i lagen. Jeg har bare ikke kunnet finde dildfrø nogen steder, og jeg har været i to supermarkeder, et discount-supermarked, en butik med asiatiske specialvarer og to helsekostbutikker uden at finde dildfrø til madlavning. Så det kom ikke med i min lage.

Jeg er ikke så god til henkogning, så jeg har brugt en opskrift, som er uden henkogning. Agurkerne kan så kun holde sig et par måneder og skal være på køl. Jeg lavede bare en lille portion, og kan jo lave en portion mere senere på sommeren, så jeg også har hjemmesyltede agurker ind i efteråret.
Hvis I spiser rigtig mange syltede agurker i din familie, kan du snildt lave en større portion.

Mine syltede agurker måtte godt have været lidt sødere, så næste gang vil jeg komme mindst dobbelt så meget sukker i lagen.

Jeg har bare brugt gamle syltetøjsglas (størrelsen er som et almindeligt glas fra eks. Den Gamle Fabrik), som er blevet vasket grundigt og lige inden, der blev fyldt agurker i, skoldede jeg dem og lågene med kogende vand. Vil du være helt sikker på, der ikke er nogle bakterier i dine glas, kan du bruge helt nye sylteglas, og/eller du kan skylle glassene i Atamon.

Hjemmesyltede Agurker Dild

 

Hvis du har et mandolinjern, kan du med fordel bruge det til at skære dine agurker i skiver. Jeg er lidt doven, og da jeg kun skulle bruge ca. 2 agurker, gad jeg ikke til at skulle vaske mit mandolinjern op efter brug, så mine agurker er bare skåret med en kniv.
Det gode ved mandolinjernet er, at du kan få bølgede agurkeskiver, og du er sikker på, at de har den samme tykkelse. Du kan også nemmere lave helt tynde skiver, så dine syltede agurker bliver mere som agurkesalat.

Hjemmelavede syltede agurker med dild

Til 2 små glas

Ingredienser:
2 agurker
Dildkviste og skærme
2 fed hvidløg
2,5 dl vand
1,5 dl lagereddike
1 tsk sukker
2 tsk salt
Peberkorn

1.
Bland vand, eddike, salt, sukker og peberkorn i en gryde og varm det op til alle ingredienserne er opløs. Det behøver ikke koge længe, men det er godt lige at få det op at boble.
Stil det til afkøling til stuetemperatur.

2.
Skær dine agurker i ens skiver.
Du kan også lave stave eller bruge hele, små agurker.

3.
Pil dine hvidløgsfed, giv dem et tryk med den brede side af kniven og kom et fed i bunden af hver af dine rene sylteglas.
Du kan sagtens undlade at bruge hvidløg ved dine agurker, de gør bare smagen lidt stærkere.

4.
Fyld glassene med dild og agurker.
Jeg er jo som sagt rigtig glad for dild, så der er rigtig meget dild imellem agurkerne i mine glas.

5.
Hæld lagen over agurkerne og skru låg på glassene.

6.
Stil glassene i køleskabet og lad dem stå i et par uger, før du begynder at spise af dem, så de kan nå at trække en masse smag.

Velbekomme.

Hjemmelavede Syltede Agurker Dild