DIY Fredag: Lav lækre chokoladeskeer

Det er nok en af de lækreste DIY Fredage der kommer til at være. Det er nemlig en guide til hvordan du laver chokolade-skeer til varm kakao. Hvis du har fået varm chokolade på Baresso ved du hvad jeg taler om. Det er en ske/pind med en klump chokolade i enden som man smelter i en kop varm mælk. Kan også smage godt i en kop kaffe med mælk eller måske i en kop chai te.
Det er måske lidt vildt at lave disse skeer til sig selv, men de er flotte at servere hvis man får gæster eller de kan bruges som en fin værtindegave pakket i en cellofanpose.
Ideen til disse hjemmelavede chokoladeskeer kommer fra den hollandske blog PS by Dila.

Materialer:

  • Engangsskeer, gerne i træ
  • Forme - små cupcake-forme, smalle plasticglas, store isterningsforme eller lignende
  • Chokolade
  • Toppings - hakkede nødder, hakkede brændte mandler, frysetørret frugt, lakridspulver, hakkede peppermynte stænger, kokosmel, mini marshmallows o.l.
  • Skåle til at smelte chokolade i

1:
Smelt chokoladen, enten over vandbad eller i microovnen. Du kan med fordel smelte forskellige slags chokolade - mørk, lys og hvid, selvfølgelig i hver sin skål.

2:
Hæld lidt chokolade i formen.
Hvis du vil have flere slags chokolade på skeen, skal du starte med at hælde en lille smule i bunden, og pas på med ikke at spilde op ad siderne på formen. Når det lag chokolade har fået lov at størkne let, ca. 5-10 minutter, kan du hælde en anden slags chokolade oven i og skabe striber. Du bestemmer selv hvor mange lag chokolade du vil have på din ske. Du kan også bare fylde formen op med én enkelt slags chokolade.

3:
Når du synes du har nok chokolade i formen stikker du skeen ned i midten. Hvis du har lavet mange lag, kan de nedeste være for hårde til at du kan stikke igennem dem.
Pas på du ikke rammer bunden, det ser ikke så pænt ud hvis man kan se skeen. Hvis det sker trækker du den forsigtigt tilbage, længere op i chokoladen.

4:
Vil du gerne have lidt topping på dine chokoladepinde, skal det drysses på nu.

5:
Lad skeerne stå i formen et par timer, så de størkner helt, inden du tager dem ud.

6:
Pak chokoladeskeerne ind i cellofan poser hvis de skal bruge til gaver, i en lufttæt beholder hvis de skal gemmes eller brug dem med det samme.