DIY Fredag: Lav en æske til opbevaring af frøposer

Natten til søndag går vi over til sommertid, hvilket betyder, at der denne weekend bliver tændt for vandet i den haveforening, vi har kolonihave i.
Så sommeren er lige rundt om hjørnet, og det er ved at være tid til at få lagt de første frø i jorden.

Men da jeg i går tog min kasse med frøposer frem, gik det op for mig, at jeg faktisk overhovedet ikke har styr på, hvad jeg har fra de sidste sæsoner, hvad jeg allerede har købt, og hvad jeg mangler frø til. For der er på ingen måde orden eller system i mine frøposer.

Froeaeske Foer

 

Så jeg har været ved at kigge efter smarte måder at holde styr på sine frø og frøposer på.

Jeg har flere steder set at fotoalbum er brugt, men det er altså ikke alle frøposer, som passer ind i fotolommerne.
Så det virker ikke rigtigt for mig.

Andre steder har man taget frøene ud af poserne og lagt dem i ens beholdere eks. reagensglas/glas til vaniljestænger eller små æsker.
Jeg kan nu godt lide at beholde poserne, da der ofte står vigtige informationer på, som sådybde og hvor stor afstand der skal være mellem planterne.
Heller ikke denne form for organisering passer til mig.

Det jeg har valgt er, at lave en gammel skotøjsæske om til frø-opbevaring.

Ideen kommer fra bloggen A Piece of Rainbow, hvor du også kan finde en masse god viden om haven - såning, pasning, opskrifter og DIY.

Du skal bruge et par skotøjsæsker, en hobbykniv og en linieal.
Det tog mig en times til at lave min æske.

Den kasse, Ananda fra A Piece of Rainbow har lavet, er lidt mere detaljeret end min, så det kan godt være, at jeg skal gøre lidt mere ud af min.
Du kan finde hendes vejledning til at lave en opbevaringskasse til frøposer på hendes blog her.

Diy Seed Box Apiecofrainbowblog

Jeg har lavet min kasse med 12 rum, men det kan du jo helt selv bestemme, hvad der passer bedst for dig og det antal frøposer, du skal have fordelt.
De forskellige rum er til forskellige frøposer med den samme grønsag eks. gulerødder, squash og radisser. Jeg har nemlig ofte mange forskellige frø af den samme grønsag bl.a. alm. squash, gul squash, rund squash osv. Så får de et rum sammen.

Står du ikke lige og har nogle ekstra skotøjsæsker, plejer de fleste skobutikker at have nogle til overs, du kan få. Hvis de ikke lige ligger inde med nogle den dag du kommer, kan du spørge om, de vil lægge et par tomme kasser til side til dig, som du henter et par dage efter.

Efter at have fået styr på mine frøposer, kan jeg se, at jeg har rigeligt med hovedsalat, men mangler radisser, spaghetti-squash og måske lidt flere slags bønner.
Nu begynder jeg virkelig at glæde mig til at komme i haven!

Skoaeske Til Froe