DIY Fredag: Lav dine egne greb

Der findes masser af fine greb, man kan pynte sine kommoder og skabslåger op med.
Men vil man gerne have noget, som er lidt anderlede, er det faktisk ret nemt selv at lave nogen af almindelige hverdagsting, så man får helt unikke greb.

DIY Fredag giver dig en guide til, hvordan du laver dine egne greb.
De kan også bruges som knager, så skal man bare en bordskrue (skrue med gevind i begge ender) istedet for en gevindstang.

Ideen kommer fra Apartment Therapy, og de har brugt plastikdyr. Plast er et materiale, som er nemt at give sig i kast med, da det er blødt og medgørligt, når der skal bores ind i figuren.

Du bestemmer helt selv, hvad du vil lave om til greb. Om det skal være plastfigurer, sten fra standen, porcelænsfigure, Barbie dukke hoveder, Dublo klodser og figurer, eller hvad du nu har lyst til at bruge som greb, er helt op til dig.
Bare vær opmærksom på at dit bor kan holde til at bore i materialet. Hvis du vælger noget i porcelæn/keramik, skal du være forsigt med ikke at presse for hårdt med boremaskinen og får figuren til at flække.
Det skal være ting med lidt tyngde, så bamser og andre bløde figurer er ikke så gode.
Jo større ting du vælger, des nemmere er det at få plads til skruen på bagsiden. Så små LEGO mænd er ikke optimale at begynde med.

Du bestemmer selvfølgelig også selv om du vil spraymale tingene, så de får et mere ensartet udtryk. Dette er især godt, hvis du, ligesom hos Apartment Therapy, bruger forskellige figurer (både zoo-dyr og en dinosaurus). Hvis du bruger Dublo klodser vil det være fint at lade dem have deres originale farver.

Materialer:
Hverdagsobjekter/figurer
Superlim
Gevindstang med møtrik og spændskive
Sprittusch
Evt. spraymaling
Boremaskine med bor lidt smallere end gevindstangen

Materialer Til Diy Greb

 

Sådan laver du hverdagsting om til greb

1.
Bestem hvilken side af figuren du vil have udad, og marker derefter med tuschen på den anden side, hvor skruen skal sættes fast.

Marker Med Tusch

2.
Bor forsigtigt hul i figuren med dit bor. Hvis det er et hårdt materiale, der skal bores i, kan du med fordel lave en lille fordybning, hvor hullet skal være, så boret står bedre fast det rigtige sted.

Bor Hul I Figuren

3.
Spraymal dine fugurer. Giv dem hellere flere tynde lag end ét tykt, det giver det pæneste resultat. Sørg for at de er helt tørre, inden du går videre.

Spraymal Figurerne Til Greb

4.
Kom superlim i den ene ende af din gevindstang og skru den ind i hullet i figuren. Lad den tørre fuldstændig, inden du begynder at røre ved figur eller skrue.

Lim Skruen Fast

5.
Skru gevindstangen ind i skuffen/skabslågen. Sæt den fast med bolt og spændskive på indersiden af skuffen.

Skru Grebet Fast I Skuffen

Nu har din kommode eller skabslåge fået et helt unikt greb.